Foto: AP Photo/Michael Conroy

Prepričavaće se dugo ovaj meč.

Reprezentacija Nemačke je posle neviđene drame uspela da se plasira u polufinale gde je očekuje duel sa SAD. Nemci su pobedili Letoniju sa 81:79 posle neviđenog trilera, a Davis Bertans je imao šut za pobedu u poslednjim sekundama.

Tako je bivši as Partizana umesto heroja zbog sjajne utakmice postaop tragičar, a to je mogao da bude i Denis Šruder u Nemačkoj koji je meč završio sa devet poena, ali i šutom 4/26 iz igre i zamalo sve prosuo na kraju.

Najefikasniji igrač u redovima Nemačke bio je Franc Vagner koji je većinu poena pogodio u nastavku kada su Nemci lomili rivala, dok su dvocifreni bili i Obst sa 13, Moric Vagner sa 12, i Johanes Timan sa 10.

Na drugoj strani, briljirao je Arturs Žagars sa 24 poena i Davis Bertans sa 20, ali nije bilo više nikoga da im pomogne.

Letonija je sjajno ušla u meč i iskoristila nervozu Nemaca koji su promašivali i grešili i nisu mogli da vežu nekoliko dodavanja u napadu. Mučila se i Letonija u napadu sve dok Bertans nije vezao dve trojke i odveo svoj tim na 10 poena viška.

Trebalo je Nemcima da se otkrave i počnu da pogađaju, a deluje da je problem bio i u očajnoj igri Šrudera. ali su do kraja prve četvrtine smanjili zaostatak na tri poena.

U drugoj deonici su ekipe počele da pogađaju i gledali smo mnogo atraktivniju košarku.

Ipak, Letonci su na krilima sjajnog Bertansa koji je imao 4/5 za tri u prvom delu ostajali u igri i na veliki odmor otišli sa samo dva poena minusa.

U sličnom tempu je prošla i treća deonica, a onda je usledila ludnica u poslednjoj četvrtini.

Nemci su za dva minuta serijom 8:0 otišli na 11 poena viška, a potom i 12 kao najvežu prednost u trenucima ukojima je briljirao Franc Vagner.

Delovalo je kao da su slomili rivala i malo se opustili, kada je krennuo da pogađa sjajni Arturs Žagars i malo po malo da spušta zaostatk.

Ponovo je krenuo da „dominira“ terenom Šruder koji jeste vezao dva ulaza, ali je istovremeno mnogo više promašivao i ubio ritam svoje ekipe i odjednom smo dobili neviđenu dramu.

Letonija je stigla na minus dva i kada je Šruder upropastio još jedan napad, Bertans je dobio priliku za šut za pobedu, ali na kraju nije uspeo.

Nemačka će za finale igrati protiv selekcije SAD-a u petak od 14.45.


Nemačka – Letonija 81:79 (13:16, 23:18,26:25,19:20)

Dvorana: Mol of Asija; Sudije: Antonio Konde, Johan Roso, Martin Vulić

Nemačka: Bonga 3, Lo 6, Gifaj, Vojtman  3, F. Vagner 16, Tajs 9, M. Vagner 12,  Šruder 9, Holac,  Timan 10, Obst 13, Kremer.

Letonija: R. Kuruc 7, Da. Bertans 20, Dair. Bertans, Šmits 14, Štrautins, Kavars,  Škele, Gražulis 8, Pasčenkins, A. Kurucs 2, Žagars 24, Zoriks 4.


Nemačka - Letonija 74:66

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar