Košarkaši Partizana pobedili su Metrpolitan u gostima rezultatom 82:89 u okviru šestog kola Evrokupa.

PROČITAJTE JOŠ

Ovom pobedmo su crno-beli ostali jedini tim uz Lokomotivu Kuban na čelu tabele sa po ppet pobeda i jednim porazom.

Najefikasniji je bio Panter sa 28 poena, a pratili su ga odlično Ledej sa 15 i Smailagić sa 14. U redovima domaće ekipe je najbolji bio Hornsbi sa 22, dok su dvocifreni bili Hanter sa 16, Kamings sa 13i  Ho-Ju-Fet sa 11.

Nije bilo poena u prvih nekoliko napada, ali su se ekipe brzo razigrale i meč se pretvorio u napadački obračun.

Sa jedne strane su pogađali Hornsbi i Hanter, sa druge strane Panter.

Foto: KK Partizan

Crno-beli su veći deo prve četvrtine imali minimalnu prednost, ali su u samoj završnici ušli u seriju grešaka i Metrpolitan je sjajnom napadačkom igrom uspeo da dođe do pet poena prednosti.

Ni na početku druge četvrtine nije izgledalo mnogo bolje.

Metrpolitan je došao i do sedam poena prednosti, ali su tada izabranici Željka Obradovića posle jednog tajm-auta pronašli ritam i počeli da pogađaju. U tom periodu su odbranili nekoliko napada, pa su se ubrzo vratili u egal.

U tom trenutku je sjajan bio Smailagić koji je ponovo zakucavanjem podigao dvoranu na noge.

Utakmicu možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji za 799 dinara mesečno, bez ugovorne obaveze .

Do kraja prvog poluvremena smo videli veliku borbu i smenjivanje u vođstvu, a Franucuzi su otišli sa prednošću od tri poena posle lošeg faula Dangubića.

Loše je krenuo Partiuan u nastavku i mučio se u napadu, ali su zahvaljujući dobroj odbrani dozvolili Metrpolitanu da ode samo na sedam razlike.

Korak po kora su smanjivali prednost, a počeo je da pogađa i Zek Ledej. Do kraja treće četvrtine smo videli rovovski rat i nerešen rezultat pred poslednju deonicu.

Tu je Partizan konačno zaustavio Hantera i Hornsbija, a u napadu su se priključili Avramović i Madar i ponovo sjajni Kevin Panter i ekipa Željka Obradovića je uspela da prelomi meč.

Odličnu rolu u itm momentima je imao i Balša Koprivica sa sjajnim zakucavnjima, a kucali su i Ledej i neumoljivi Smailagić.

Na kraju su u finišu crno-beli rutinski priveli meč kraju i došli do pete pobede u Evrokupu i deobe prvog mesta sa Lokomotivom.

Metropolitan – Partizan 82:89

Dvorana: Marsel Sedran, Le Portel Sudije: Olegs Latiševs, Marsin Kovalski, Gvido Đovaneti

Metropolitan: Mulare, Kamings 13, Hornsbi 22, Konate, Mišino 16, Halilović 2, Si 2, Ho Jo Fat 11, Bongu-Kolo, Hanter 16, Jomi

Partizan: Panter 28, Ledej 15, Zagorac, Avramović 112, Koprivica 4, Dangubić 8, Smailagić 14, Mur2 , Glas, Trifunović, Madar 6

 

Evrokup, grupa A

Lokomotiva – Trento 97:95

Lietkabelis – Huventud 87:77

Šljonsk – Hamburg 87:71

Andora – Turk Telekom 98:75

Metropolitan – Partizan 82:89

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sva dešavanja ste mogli da pratite uživo na blogu Nova.rs

40 KRAAAJ! Izbegli su crno-beli dramu – 82:89

Partizan je sačuvao prednost u poslednjem minutu. Pogodio je Panter četiri puta sa bacanja i tako rešio meč.

39′ Trojka Francuza za malu nadu – 77:85

Posle dobre odbrane, Metrpolitan je trojkom vratio nadu da može do preokreta.

38′ Partizan lomi utakmicu – 74:85

Posle odlične odbrane, usledio je i koš Madara iz teške pozicije. to kao da je dotuklo Francuze, pa je u kontri zakucao Ledej.

37′ Neverovatna blokada Ledeja – 74:81

Stao je napad crno-belih, ali je sada odbrana na vrhunciu. To je pokazao Ledej blokadom za špice.

36′ Ne popušta Partizan, pobeda na vidiku – 74:81

Srećom za Partizan, Metrpolitan je odigrao loš napad, a Panter posle faula pogodio dva bacanja. Ponovo je domaći tim promašio, ali je Bandža Si uhvatio skok i iznudio faul.

35′ Ne uspeva Partizan da prelomi – 74:79

Odbranio se sjajno Partizan, a onda Koprivica ponovo pogodio posle ofanzivnog skoka. Kamings je potom iskoristio grešku u odbrani pogodio trojku koju nije vratio Glas.

33′ Serija Partizana, raste prednost – 71:77

Zategao je Partizan odbranu i onda kazniuo poenima posle ofanzivnog skoka Pantera za solidnih pet poena prednosti. Kamings je prekinuo seriju sa jednim pogođenim bacanjem. Tada je usledilo brutalno zakucavanje Koprivice.

32′ Preokret Partizana – 70:73

Novo efektno zakucavanje Smailagića, na koje su oddmah odgovrili Francuzi, ali je Dangubić pogodio svoju prvu trojku. Usledio je promašaj Hornsbija.

30′ Pirueta Pantera za najlepše dodavanje na meču – 68:68

Pogodili su domaći posle ofanzivnog skoka, aPanter promašio tešku trojku. Uspeli su crno-beli da iznude faul u napadu, ali je usledio novi promašaj, ovoga puta Avramovića. Onda je Panter ukrao loptu izveo piruetu i dodao za sjajno zakucavanje Dangubića. Egal pred poslednje deonicu.

28′ Serija Avramovića – 66:66

Uspeo je Partizan da zategne odbranu, a onda je Koprivica sjajno pronašao Avramovića asistencijom iza leđa. Posle samo jednog pogotka Mišinoa sa linije bacanja, Avramović je doneo izjednačenje.

26′ Kakvi potezi  Ledeja – 65:62

Pogodio je Hanter koš uz faul nakon čega je Obradović zatražio tajm-aut. Posle pogođenog dodatnog bacanja, Zek Ledej je na drugoj strani uzvratio istom merom, ali nije pogodio dodatno bacanje. Međutim ukrao je loptu koju je ubrzo i izgubio, a Francuzi uspevaju da poentiraju iz kontre.

25′ Kakva igra Smailagića – 60:60

Hornsbi je došao do 22 poena, a posle promašaja na obe strane, ponovo je Smailgaić pogodio trojku- Šutira centar Partizana kao da je Stef Kari u ovim trenucima.. Usledio je i lak koš Metrpolitana za izjednačenje.

23′ Trojka Smailagića za preokret – 56:57

Promašio je jedno bacanje Mišino, šro je Smailgaić iskoristio da trojkom donese preokret.

22′ Nastavljen je rat i velika borba – 55:54

Nerealan koš Hantera. Iz nemoguće pozicije je pogodio koš uz faul, ali nije pogoddio dodatno bacanje. Ledej je promašio prvi napad Partizana, ali se Metrpolitan nije odlepio, jer je Halilović promašio. Usledio je sjajan potez Pantera i dobra odbrana, međutim Ledej i drugi put promašuje, sada u šutu za tri poena. Posle novog promašaja domaćih, Avramović pogađa za minus 1.

20′ Francuzi bolji u nervznoj završnici – 53:50

Hornsbi posle pauze ponovo uspeo da pogodi za 50 poena svoje ekipe, a na drugoj strani Dangubić sjajnim potezom dolazi do linije slobodnih bacanja. Pogodio je oba i sa nerešenim rezultatom se ušlo u poslednjih 28 sekundi. Dangubić je napravio loš faul u šutu za tri poena. Pogodili su Francuzi sva tri bacanja, a u poslednjem napadu Mur nije uspeo da pogodi trojku.

19′ Egal pred poslednji minut – 48:48

Pogodio je jedno bacanje Mur, što je iskoristio Mišino i prodorom vratio prednost svom timu. Avramović je potom izgubio loptu. Njegovu gređku je ispravio ukradenom loptom Dangbić koji je bio fauliran u kontranapadu i pogodio je jedno bacanje za izjednačenje.

18′ Smailagić deluje nezaustavljivo – 46:46

Smailagić je nezaustavljiv. Posle sjajnog poteza je doneo prednost od tri poena. Posle serije promašaja, Francuzi su pogodili trojku, a precizan je bio Vins Hanter.

17′ Preokret Partizana – 43:44

Propustio je šansu da se odbrani Partizan i bio kažnjen sa dva poena, a onda je usledila majstorija Ledeja. Sledeći napad su crno-beli odbranili, a Mur u kontri iznudio faul i bacanjima doneo preokret. Ponovo su uspeli da odbrane napad Metropolitana, ali je Madar promašio šut za tri poena.

15′ Serija pogodaka sa bacanja – 41:40

Prvo je bio precizan Kamings, pa mu je uzvratio Ledej. Nema mnogo tečne igre zbog faulova.

Foto: KK Partizan

14′ Neverovatno zakucavanje Smailagića – 39:38

Pogodili su francuzi posle tajm-auta, ali je usledio odgovor Smailagića za koš i fauč. Šteta što nije pogodio dodatno bacanje. Kamings je posle prodora lepo pogodio za dva poena i prekinuo lošu seriju svog tima. A onda je eksplodirao Smailagić i brutalno zakucao.

13′ Vraća se Partizan, Panter je nezausztavljiv – 35:31

Nastavio je Panter da nosi crno-bele. Iznudio je faul u šutu za tri i pogodio sva bacanja. Tako je stigao do brojke od 18 poena na meču. Usledili su novi poeni Hantera. Konačno je Partizan nešto odbranio, a Madar trojkom vratio ekipu u igru.

12′ Obradović ljut, tražio tajm-aut – 33:26

Ponovo je Partizan protraćio napad, nakon čega je usledila trojka Hornsbija. Obradović je nezadovoljan igrom tražio tajm-aut.

11′ Kakva trojka Pantera – 30:26

Odbranio se Partizan, nakon čega je Madar sjajno pronašao Pantera koji pogađa troku iz dotrčavanja. Raspucao se Hanter sa druge strane i pogodio za dva. Crno-beli su mučenju u napadu rešavali iznuđivanjem faulova. pogodio je i Ledej dva bacanja

10′ Partizan propustio šansu za povratak – 28:23

Pogodio je Panter za dva, a posle sjajne odbrane, crno-beli su propustili priliku da se vrate. To je kaznio Halilović i vrati pet razlike za domaći tim.

9′ Kakva serija Francuza 26:21

Nastavio je Partizan da greši, a Metropolitan da pogađa i da se po prvi put odlepi na pet poena.

8′ Ludački tempo utakmice, Francuzii su u egalu – 21:21

Nastavio je sa serijom poena Panter. Ovoga puta je pogodio sa linije slobodnih bacanja, ali sa ranim ulaskom u bonus Partizana, Metropolitan se drži bacanjima.

7′ Panter razigrava ceo tim – 15:19

Imao je Partizan šansu da se odlepi, ali je Panter promašio ceo koš. Francuzi su ponovo došli do poena sa bacanja, ali su crno-beli uspeli da uzvrate preko sjajnog Pantera.

6′ Partizan u seriji koševa 13:17

Avramović je pogodio samo jedno bacanje, a odgovorio je Hanter sa dva pogođena. sudije su dvojku Pantera promenile u trojku posle gledanja snimka. Usledila je i trojka Ledeja

5′ Pršti na sve strane 11:13

Raspucao se Panter i pogodio za tri, ali su odmah uzvratili Francuzi trojkom. Pršti na sve strane.

4′ Serija Partizana 8:10

Posle nove trojke Francuza dva sjajna poteza crno-belih. Panter za dva, pa ukradena lopta.

3′ Rasplamsala se borba 5:6

Poeni Ledeja sa osetniju prednost, odmah je odgovorio trojkom Metropolitan.

2′ Budi se Partizan – 2:4

Posle dobre odbrane, Partizan postiže i prve poene. Trojku je pogodio Avramović. U sledećem napadu su se i Francuzi upisali na semafor pošro je za dva poena bio precizan Hanter.  Ono što brine je mučenje Pantera. Pogodio je samo jedno bacanje.

1′ Nervozan početak Partizana – 0:0

Avramović je dobio blokadu u prvom napadu u pokušaju prodora, ali je i Metrpolitan promašio šut za tri poena. Odmah je promašejm uzvratio i Panter.

Dobre vesti iz Litvanije

Lijetkabelis nekadašnjeg trenera crno-belih, Nenada Čanka pobedio je Huventud. Ukoliko Partizan dobije meč, samo će sa Lokomotivom deliti prvo mestpo posle ovog kola.

Crno-beli se spremaju za početak

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar