Jokić protiv Dončića
Foto: AP Photo/LM Otero

Košarkaši Dalasa su pobedili Denver u završnici za infarkt rezultatom 107:105 nakon što je Kajri Irving pogodio skoro iz nemoguće situacije uz zvuk sirene, a pre toga Luka Dončić teškom trojkom doneo izjednačenje svom timu.

Imaoje Dals  sredinom poslednje deonice 13 poena prednosti, a na kraju zamlo sve prosuo nakon sjajne serije Mareja uz pomoć Jokića, kada su Nagetsi na 26 sekundi pre kraja došli do tri poena prednosti.

Tada je prvo Dončić neverovatnom trojkom doneo izjednačenje, a nakon što je Marej promašio za dva iz dobre pozicije, Irving nakon tajm-auta uz zvuk sirene pogodio nestvaran šut preko Jokića i doneo pobedu svom timu. Bila je to neka vrsta horoga sa skoro šest metara o kojem će se dugo pričati.

Dončić je bio najefikasniji sa 37 poena uz devet skokova i tri asistencije, a heroj Irving je imao 24 poena, sedam skokova i devet asistencija, dok je odličan bio i Lajvli sa 14 poena i osam skokova.

Jokić je sa druge strane imao skromnu napadačku partiju sa 16 poena i 6/16 iz igre uz 11 skokova i sedam asistencija, iako je pogodio važne poene za izjednačenje u poslednjem minut kada je uneo Dončića u reket.

Marej koji je od heroja na kraju ispao tragičar je imao 23 poena, četiri skoka i sedam asisstencija, Porter je ubacio 20 poena uz sedam skokova,a solidan je bio i gordon sa 11 poena i osam skokova.

PROČITAJTE I OVO

Sjajno je Dalas otvorio meč i već na startu na krilima Dončića i Irvinga poveo sa 10:3.

Tada se raspucao Marej,a pratio ga je Gordon koji je jurišao na obruč i već na polovini prve deonice je Denver preokrenuo i poveo, usledili su i prvi poeni Jokića iz igre.

Srpski as je u tim trenucima uspeo da nađe nekakav ofanzivni ritam, a eksplodirao je i Majkl Porter i za čas su se Nagetsi odlepili na sedam poena prednosti.

Imali su priliku da do kraja prve četvrtine to i povećaju, ali sudijski kriterijum koji je dozvolio grubu igru nad Jokićem ih je izbacio iz ritma. Pobesneo je i Majk Meloun zbog toga i ušao jeu teren zbog čega je dobio tehničku, a četvrtinu je Denver na kraju završio sa samo četiri poena viška.

Loše je nastavio i u drugoj deonici kada je startna petorka otišla na klupu, a u tim trenucima je prvo povukao Dante Egzum koji je bio sjajan u ovom periodu, a potom je u seriju upao i Dončić.

Ipak, pogađao je Braun i održao pmeč u egalu i omogućio starterima da nakon povratka uđu u žestoku borbu. Nije išlo Jokića koji je uglavnom promašivao iz igre, ali je i dva puta pronašao Gordona, a na kraju četvrtine kada je stao Dončić i poenima uspeo da donese prednost svom timu od tri poena na poluvremenu.

U nastavku je Dalas zaigrao mnogo bolje i posebno u trečoj deonici uspostavio ritam meča.

Pogađali su Dončić i Irvnig,a tek je povremeno neto pogađao i Jokić, ali je Denver u poslednju doenicu ušao  sa minus pet.

Brzo je na startu poslednje deonice Dalas poveća razliku na dvocifrenu prednost, a mini seriju Denvera odmah poništio Irving. Kada je sredinom poslednje deonice u jednom trenutku Dalas došao do 13 poena viška usledio je veliki preokret. Prvo je Porter trojkama i skokom održao svoj tim u igri, da bi palicu preuzeo Marej koji je serijom poena doveo svoj tim na minus dva,a zatim je i Jokić uneo Dončića u koš za izjednačenje.

Denver se odbranio i zatim je Marej trojkom doneo preokret  koji je mirisao na pobedu, ali tu nije bio kraj. Dončić je brzo pogodio trojku preko ruke, a kada je Marej promašio iz dobre pozicije, Irvnig je stavio tačku na meč spektakulčarnim pogotkom.

 Dalas – Denver 107:105 (30:34, 28:27, 26:18. 23:26)

Dvorana: Ameriken Erlajns Centar: Sudije: Kevin Skot, Tajler Ford

Dalas: Dončić 37, Vašington 4, Gaford 8, Džons 9, Irving 24, Egzum 8, Hardavej 1, Hardi 2, Kleber, Lajvli 14,

Denver: Porter 20, Gordon 11, Jokić 16, Kaldvel-Poup 10, Marej 23 Braun 10, Holidej, Džekson 8, Nadži 4, Votson 3

Denver - Dalas 105:105

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar