Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crvena zvezda je deklasirala Borac iz Čačka u 12. kolu ABA lige rezultatom 109:62.

PROČITAJTE JOŠ

Utakmica je protekla u znaku Branka Lazića koji je postao najbolji strelac u istoriji ABA lige i fantastičnoj šuterskoj večeri.

Najefikasniji su bili Holins i Ivanović a po 16, a Dejana Radonjića treba da raduje sjajno izdanje Vajta sa 15 poena. Dvocifreni u redovima domaće ekipe su bili i Lazić sa 13 poena, Lazarević sa 11 i Cirbes sa 10.

U redovima Borca su najbolji bili Lešić sa 17 i Marinković sa 11 poena.

Zvezda je od samog starta pogađala gotovo sve što je bacala ka košu. Seriju je otvorio Aron Vajt koji je odigrao sjajan meč posle povrede.

Već na početku druge četvrtine je Amerikanac stigao do 14 poena, a u prvoj deonici ga je odlično pratio i Holins koji je konačno proradio šuterski.

Zvezda je već posle prve četvrtine imala 15 poena prednosti, a samo su u drugoj deonici gosti iz Čačka bili u stanju da pariraju izabranicima Dejana Radonjića.

Borac je u tom periodu pronašao napadački ritam, i malo po malo uspeo da smanji zaostatak na pet poena. To kao da je iznerviralo domaće koji su se ekspresno odlepili na dvocifrenu razliku, a završnicu druge četvrtine je obeležio Branko Lazić.

Foto: Starsport

On je sa četiri poena prestigao Tadiju Dragićević i postao rekorder Zvezde po broju poena u ABA ligi.

U nastavku smo gledali samo jedan tim na terenu. Zvezda je pogađala iz svih pozicija. Trojke su ubacivali Ivanović, Lazić, Vajt, Volters i do kraja treće četvrtine je razlika otišla do 34 poena prednosti.

U poslednjoj deonici se igralo opušteno, a Crvena zvezda je samo podizala ratliku. Nastavili su domaći da pogađaju za tri poena i do kraja ih pogodili ukupno 18.

Domaći tim je uspeo da ubaci više od 100 poena do kraja utakmice i zabeleži pobedu od neverovatnih 47 razlike.

Ovo je bio 11. trijumf izabranicima Dejana Radonjića, dok je Borac ostao na samo četiri pobede.

ABA liga, 12. kolo

Mega – Zadar 70:72

Crvena zvezda – Borac 109:62

Subota

Mornar – Partizan 64:66

Cedevita Olimpija – Studentski centar 88:78

Budućnost – Krka 110:64

Petak

Igokea – Cibona 82:72

Standings provided by SofaScore LiveScore

Crvena zvezda – Borac 109:62

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Sudije: Milivoje Jovčić, Marko Pecelj, Vladimir Vesković, Gledalaca: 852

Crvena zvezda: Lazarević 11, Volters 9, Mitrović, Lazić 13, Kalinić, Holins 16, Simonović 8, Ivanović 16, Marković 5, Kuzmić 6, Cirbes 10, Vajt 15.

Borac: Đoković 3, Hejl 8, Sanadze 4, Đoković 2, Lopes 5, Tomašević 3, Pecarski 9, Lešić 17, Marinković 11, Čarapić.

Sve detalje možete pratiti uživo na blogu Nova.rs.

40′ Zvezda zgromila Borac u meču za pamčenje – 109:62

Odradile su obe ekipe meč do kraja i na kraju igrale za publiku i atraktivne poeze. Zvezda je najubedljivijom pobedom sezone ostala na prvom mestu .

36′ Pukla stotka – 100:60

Meč se pretvorio u reviju lepih poteza, aZvezda nastavlja da melje i več je na sredinom četvrtine došla do 100 poena. Kakav meč zvaničnog šampiona.

32′ Ovome nema kraja, nove trojke za plus 39 – 91:52

Pogodio je prvo Vajt trojku, pa onda i Lazarević za dva, Zvezda vodi sa 39 poena prednosti.

30′ Ivanović uz zvuk sirene – 86:52

Ne pamti se da je Zvezda ovako šutirala. Posle tri četvrtine domači tim ima pogođenih 15 trojki. Tačku na sjajan period je stavio Ivanović trojkom uz zvuk sirene.

28′ Zvezda se ne zaustavlja, Kuzmić zakucava – 78:48

Videli smo i sjajno zakucavanje Kuzmića u kontri. Meč se pretvorio u revijalni, jer je i igračima Borca jasno da teško ovde mogu nešto da urade. Domaći su došli i do velikih 30 razlike.

26′ Nerealna napadačka igra Crvene zvezde  74:45

Kakva partija Holinsa i Zvede. Četvrtu trojku je postigao Amerikanac, ukupno 13, za svoj tim, a onda je fauliran i Simonović u šutu za tri poena. Pogodio je dva za neverovatnih 29 poena razlike.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

24′ Lazić se igra sa Borcem – 67:41

Dve trojke Branka Lazića, trojka Holinsa i sve je već sada jasno kada je u pitanju konačan ishod ove utakmice.

22′ Brutalan početak Zvezde – 59:39

Zvezda je furiozno krenula na staru drugog poluvremena sa namerom da đšto pre reši pitanje pobednika. U jednom napadu je Crvena zvezda došla do čak pet poena, zahvaljujući namernoj linoj grešci i dodatnom bacanju koje je usledilo nakon novog faula. Lazić je pogodio trojku potom i domaći tim dolazi do najveće prednosti u meču.

20′ Lazić ispisao istoriju Zvezde, trojke pljuđte sa svih strana – 49:37

Neverovatno je kako zvezda šutira. Ivanović je pogodio devetu trojku za domaće u prvom poluvremenu, dok je Borac odgovorio sa linije bacanja. Usledio je i trenutak za istoriju. Lazić je došao do svog petog poena i postao najbolji strelac u istoriji Zvezde u ABA ligi i pretekao Tadiju Dragićevića.

18′ Zvezda sprečila potpruni povratak Borca – 43:34

Nastavio je Borac da pogađa u drugoj deonici i da drži kakav takav priključak u meču. Zvezda sa druge strane čuva prednost i svaki put kada podigne agresibnost, odmah pravi razliku. Prve poene na meču je postigao i Stefan Lazarević.

16′ Ekspresna serija Zvezde – 40:29

Nije pomogao tajm-aut domačoj ekipi, Bolters je promašio šut za tri, a Hejl je na drugoj strani smanjio na samo šest poena. Ipak, raspucani Holins je odmah pogodio trojku i smirio seriju Borca. Posle nove dobre odbrane, Volters je pogodio za dva i tako primirila Borac.

14′ Serija Lešića, Borac smanjio razliku – 35:27

Lešić je pogodio koš za Borac, ali je Vajt prelepim prodorom i svojim 112. poenom uzvratio. U sledećoj akciji je Borac postigao i drugu trojku preko Hejla, a konačno je i Zvezda promašila jedan šut za tri. Lešić je nastavio svoju seriju, pogodio koš uz dodatno bacanje i smanjio zaostatak svog tima na 11 poena. Posle nove trojke Čačana i smanjivanja razlike na samo osam poena Radonjić je tražio tajm-aut

12′ Zvezda se ne zaustavlja sa trojkama – 31:16

Posle prve trojke Borca na meču, Zvezda je nastavila da rešeta, a trojku je sada pogodio i Ivanović.

10′ Zvezdina šuterska rapsodija – 28:13

Postigao je Borac dva poena, ali su Vajt koji je došao do osam poena i Marković neverovatnom trojkom od table doneli velikih 15 poena predopsti.

8′ Momentalan odgovor Zvezde – 21:11

Ušao je u ritam Borac i posle dobre odbrane i kontre prišao na pet poena zaostatka. Međutim, Vajt pogađa i drugu trojku i zaustavlja nalet Čačana. Posle nove dobre odbrane i poena Ciresa, ponovo je dvocifrena razlika.

6′ Borac u seriji, vezao tri napada u nizu – 16:9

Dobar tajm-aut za Čačane, vezali su dva napada sa poenima i uspeli jednom da se odbrane. Usledio je napad Zvezde koji je realizovao Kuzmić na obruču. Ipak. Čačačni su pronašli napadači ritam pa je pogodio i Sanadze treći napad uzastopno.

Foto: Starsport

5′ Zvezda sipa trojke sa svih strana – 14:3

Izgubila je Zvezda jednu loptu, ali Borac ne može ništa da pogodi. To je kaznio Volters novom trojkom i domaći tim već ima dvocifrenu prednost pa je Marinović morao da traži tajm-aut.

3′ Zvezda gazi Borac – 11:3

Obe ekipe pokušavaju da igraju u tranziciji pa se napadi rano završavaju. Holins je pogodio i drugu trojku za domaće, ali je onda napravio nameran faul. Boirac je to loše iskoristio, jer je pogođeno samo jedno bacanje, a onda su izgubili loptu i primili lake poene iz kontre. U sledećoj akciji gosti iz Čačka nisu ni šutnuli na koš i jasno je da se muče sa igrom u napadu, a Holins je novom trojkom doneo velikih osam poena prednosti. Amerikanac nikada nije ovako šutirao.

1′ Jurnjava na startu – 3:2

Sjajno je Vajt otvorio meč i već u prvom napadu lepo poentirao šutem za tri poena. Borac je prvi napad loše odigrao, ali je Zvezda uzvratila greškom a Marinković doneo izjednačenje.

Foto: KK Starsport

Zvezda spremna za još jednu pobedu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare