Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Srbije igraće u utorak uveče iza zatvorenih vrata Beogradske arene prvi meč priprema za Mundobasket.

„Orlovi“ su se okupili prošle nedelje, poznato je da na spisku nema Nikole Jokića i Vase Micića i ostali će morati da za tri i po nedelje zbiju redove i stvore najveće moguće timsko jedinstvo.

PROČITAJTEA JOŠ:

Prvi ispit na tom putu im je selekcija Bosne i Hercegovine od 20 časova u Areni, ali taj meč neće biti otvoren za publiku.

Svetislav Pešić, selektor Srbije je primenio sličan recept kao i prošle godine, mada je Srbija ovog puta trebalo da igra sa Crnom Gorom dok utakmica nije pomerena jer – nije imalo gde da se igra.

U utorak uveče prema dogovoru čelnika dva košarkaška saveza, neće biti čak ni statistike, izveštaja sa meča i krajnjeg rezultata.

Već nešto više od nedelju dana „orlovi“ rade pod velom tajnosti u bazi u Staroj Pazovi i malo se zna o tome kako teku pripreme.

To se neće ništa više znati ni posle meča sa Bosnom i Hercegovinom, ali već trećeg avgusta sledi meč sa Poljskom.

Pešić uz sve izostanke i prema poslednjim dostupnim informacijama može da računa na Bogdana Bogdanovića, Marka Gudurića, Stefana Jovića, Filipa Petruševa, Aleksu Radanova, Nikolu Topića, Nemanju Nedovića, Aleksu Avramovića, Borišu Simanića, Dušana Beslaća, Nikolu Milutinova, Dejana Davidovca, Vanju Marinkovića, Dušana Ristića, Nikolu Jovića i Ognjena Dobrića.

BONUS VIDEO: Marina Maljković na poluvremenu razgovara sa košarkašicama Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare