Alerik Frimen, Foto: ABA liga

Alerik Frimen, košarkaš Budućnosti, najavio je meč sa Partizanom u okviru polufinala ABA lige.

Prvi meč polufinalne serije igraće se 30. aprila u Beogradu, dok je revanš 7. maja u Podgorici.

„Mislim da je dobra forma, imamo dosta vremena između mečeva. Mislim da smo svi spremni da ponovo igramo“, rekao je za početak Frimen.

Otkrio je od koga preti najveća opasnost.

„Mislim da su njihovi bekovi njihova snaga. Imaju dosta veoma iskusnih, dobrih, talentovanih bekova – Avramović, Panter, Naneli, Doužer… Dok ispod koša imaju Kabokla i Kaminskog. Oni su veoma dobar tim. Mi samo treba da izađemo na teren i igramo našu košarku – igramo čvrsto, da ih držimo dalje od šutiranja 60% za tri kao što su šutirali u prethodnom meču.“

PROČITAJTE JOŠ:

Budućnost će u Beogradu tražiti brejk, iako će protiv sebe imati i veliku armiju navijača Partizana.

„Prvi meč će biti težak, gostujuća utakmica, dobra atmosfera. Treba da ostanemo prisebni. Probaće odmah da se odlepe, ne smemo reagovati, moramo ostati mirni, biti zajedno kao tim jedinstveni. Moramo igrati svh 40 minuta, da se ne izgubimo u nekim kratkim momentima.“

Upitan je Frimen i o šansama Budućnosti da se plasira u finale regionalnog takmičenja.

„Mislim da smo dobri. Mislim da imamo velike šanse. Najvažnija utakmica je uvek sledeća utakmica. Moramo izaći na teren i moramo da uzmemo utakmicu. Niko nam neće pokloniti pobedu. Da završimo posao u svoju korist. Kada vidimo kako smo odigrali prvi meč, svakako moramo slaviti u drugom meču. Radi se o dva sjajna tima, dva ponajbolja u ligi i mislim da će biti odlična serija.

Podsetimo, Budućnost je u četvrtfinalu bila bolja od Zadra sa 2-0, dok je Partizan istim rezultatom u seriji izbacio Igokeu.

Sa druge strane žreba u polufinalu sastaće se Crvena zvezda i Mega.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar