Foto: ELSA / Getty images / Profimedia

Nije tajna da mnogi košarkaši u NBA ligi nedugo po završetku karijere bankrotiraju, ali je sudbina Kaleba Svaningana jedna od najtužnijih koje ćete pročitati ikada kada su u pitanju profesionalci.

Ovaj američki košarkaš je pre samo četiri godine bio 26. pik na draftu, nakon što je dobio sijaset individualnih nagrada tokom koledž karijere.

Portland Trejlblejzersi su odlučili da izaberu centra koji je oduvek ima manje ili veće probleme sa kilogramima.

PROČITAJTE JOŠ

Sa samo 13 godina je imao i 160 kilograma, a ovo mu je pomagalo da bude dominantan u reketu tokom igračkih dana. Zbog toga su ga navijači i saigrači zvali „Biggie“ (u prevodu „Veliki“), a Svaningan je odlučio da se ne vrati u NBA nakon pauze zbog koronavirusa. Sve je pravdao ličnim razlozima, iako se šuškalo da je Portland odlučio da mu se zahvali.

Pamti se njegova izjava za ESPN.

„Ja sam čovek koji voli dezerte. Ne volim da jedem čips. Mogu to da odbijem lako, ali dezerti su zaista moja stvar. Mislite da je to nešto malo, ali to se polako gomila. Jedan obrok vas neće ubiti, ali kada imate tri ili četiri obroka zaredom, to počinje da šteti vašem telu“, rekao je jednom prilikom.

Dejmijan Lilard ga je nekoliko puta javno branio, pa čak i nakon što se pojavila fotografija bivšeg saigrača koji se procenuje da ima oko 200 kilograma (prošle godine varirao između 110 i 125)! Samo godinu dana nakon što je završio košarkašku karijeru potpuno se transformisao, do te mere da mnogi navijači nisu uspeli da ga prepoznaju iz prve.

Lilard je zbog toga odlučio da se javno oglasio i stane u odbranu prijatelja.

„Ako postavljate ovakve fotografije sa iskrenom brigom to je u redu. Ali ne pitajte „kako je prešao put od do“… Očigledno je da ima stvarne životne probleme. Eto tako… Ne znate kroz šta je prolazio što je dovelo do drastične promene. Ako ćete biti podrška onda ne pitajte takva sr*** kao nije moguće jer je on prirodno krupan tip i sada je krenuo mračnim putem“, napisao je Lilard na jednoj objavi fotografije bivšeg NBA igrača.

Ipak, nije jedini problem Svaningana bila gojaznost, već je nedavno uhapšen i završio je pred sudom u Indijani.

Uhapšen je zbog posedovanja gotovo 1,5 kilograma marihuane samo godinu dana nakon što je završio NBA karijeru u kojoj je odigrao 75 mečeva i prosečno beležio 2,3 poena, 2,9 skoka i 0,7 asistencija po susretu.

Veliki trag na njegov život ostavila je smrt oca nakon komplikacija sa dijabetesom kada je imao samo 16 godina. Zapravo je i otac imao iste probleme sa težinom kao i sin, a Kaleb je oca posetio u Juti dok su o njemu brinuli nedugo pre smrti.

Na saslušanju ovog ponedeljka Kaleb je priznao krivicu, a sudija Daglas Fahl je bio zabrinut zbog velike količine marihuane sa kojom je priveden. Ipak, odlučio je da ga pusti uslovno na slobodu jer mu je ovo bio prvi prekršaj, ali mora da se završi evaluacija zbog zloupotrebi različitih supstanci i da primenjuje propisanu terapiju, preneo je „Fox 59“. Za šest meseci će biti doneta konačna sudska odluka, ali je sigurno da neće, zbog ovog prekršaja, završiti iza rešetaka.

Nakon niza provokativnih naslova u kom se previše oštro ophode prema njemu odlučio je i sam da reaguje.

„Kada su mediji u tvom životu ignoriši ih. Ja sam očinska figura svaki dan. Kada si u pravu mrze te, potpisujem to. Sve što mogu da kažem je da sam srećan“, napisao je Svaningan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar