Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Turski košarkaš je svojevremeno pucao od samopouzdanja kada je stigao u NBA ligu.

Dugo je važio i za jednog od kvalitetnijih ofanzivnih centara u najjačoj ligi na svetu, mada se znalo da Enesu Kanteru odbrana nikad nije bila jača strana.

PROČITAJTE JOŠ:

Danas tridesetogodišnjak koji je promenio prezime u Fridom, izabran je kao treći pik 2011. godine.

Pored prezimena je promenio i državljanstvo za američko, a kritika režima u Turskoj ga je koštala da danas postane „ucenjena glava“.

U svojoj zemlji je označen kao terorista, i to jedan od najtraženijih, a glava mu je ucenjena na deset miliona turskih lira, odnosno oko 532 hiljade dolara.

Ovu informaciju je u programu otkrio turski ministar unutrašnjih poslova, a Enes za TMZ kaže da nije jedini takav slučaj.

„Ima tu i mnogo nevinih novinara, akademika, sportista, aktivista i edukatora na tom spisku. Sad žive živote u opasnosti i bojazni od turske Vlade“, kaže Kanter Fridom.

On je godinama turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana nazivao diktatorom i „Hitlerom našeg veka“.

Nedavno je naveo da turskim vlastima smeta što šta god on da kaže, to neko vidi, a pošto uglavnom priča o ljudskim pravima, to vlastima „bode oči“.

„Zato su odlučili da kažu – što je mnogo, mnogo je, i rešili da me ućutkaju. Smučilo im se“, kaže košarkaš.

On je u NBA proveo 13 sezona igrajući za Jutu Džez, Njujork Nikse, Oklahomu Siti Tander, Portland Trejlblejzerse i najskorije za Boston Seltikse.

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar