Foto: STARSPORT/ Peđa Milosavljević

Andrea Trinkijeri, italijanski stručnjak koji je do ovog leta sedeo na klupi Partizana dao je emotivan intervju za "Trend basket" u kome je pričao i o boravku u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

„Bilo je to jedno od najvažnijih iskustava u mojoj karijeri. Bilo je tu mnogo stvari, jedan od mojih najkontroverznijih izbora, ali ujedno i najuspešniji koji sam ikad doneo. Sve je bilo previše. Senzacionalno iskustvo. Došao sam u klub u teškoj situaciji. Uz mnogo našeg rada i bezuslovne ljubavi navijača prema klubu ispunili smo ciljeve. Sad je Partizan ozbiljan klub sa kvalitretnim igračima koji su napredovali u poslednjih godinu i po dana. Partizan je dobio obeštećenje za transfere za neke od svojih košarkaša – Marinkovića, Landejla. Osvojili smo tri trofeja i bili spremni da osvojimo još. Ovo je veoma težak zadatak, jer biti trener Partizana je nešto vrlo posebno. To je kao da ste trener jednog od velikih ekipa poput Reala i Bajerna u fudbalu. Vodio sam utakmice sa 20.000 navijača. Bilo je lepo, nezaboravno i mnogo me poboljšalo. Kad sam izabrao da odem u Partizan, svi su mi govorili ‘ali ti si lud’, ‘pijan si’. Znao sam da je to veliki rizik, ali želeo sam da naučim različite stvari, pa je bilo nezaboravno i lepo“, rekao je Trinkijeri koji je letos preuzeo minhenski Bajern.

Partizan je važan klub za evropsku košarku

„Partizan je evropska košarka. Niko ne može da kaže ‘ne’ klubu iza koga je preko dva miliona navijača u Evropi. Ali klub takođe treba da odluči šta želi da bude“

Na pitanje šta ga je dovelo u Bajern dok je radio u perspektivnom klubu poput Partizana, da li je to finansijski i organizaciono održiva liga, ili pristup administracije Bajerna narednim godinama, Trinkijeri je odgovorio:

PROČITAJTE JOŠ

„Postavljate pitanje kao da su dva događaja povezana. Ali nisu. Pre svega, odlučio sam da odem iz Partizana. Kao neko ko ima karijeru dužu od 25 godina, verujem da imam pravo da odlučim sa kim ću izabrati da radim. Kada sam zatvorio jednu knjigu, želeo sam da otvorim drugu i imao sam ispred sebe mogućnost da dođem u Bajern. Ta dva događaja nisu se dogodila zajedno, oni su nezavisni jedan od drugog“, objasnio za „Trend basket“ Trinkijeri o kome se pričalo da je otišao iz Humske zbog većeg i dugotrajnijeg ugovora sa Bajernom.

Međutim, pre izvesnog vremena su nemački mediji objavili da je potpisao samo jednogodišnji ugovor s minhenskim klubom, po kome će zaraditi manje novca nego što je bilo planirano u Partizanu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar