Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Sve je spremno za početak nove košarkaške sezone.

Bivši pomoćnik selektora A reprezentacije Srbije, i aktuelni selektor reprezentacije Srbije za igrače do 20 godina, nekadašnji trener Cibone i FMP-a, Vlada Jovanović postao je ovog leta novi trener košarkaša Crvene zvezde.

PROČITAJTE JOŠ

Crveno-beli su u pripremnom periodu odigrali sedam utakmica, a pobede su odneli na pet mečeva.

“Kao što znate, praktično završavamo fazu priprema i spremamo se za prvu utakmicu u ABA ligi. Znamo koja su očekivanja od nas i spremni smo da ih ispunimo. Idemo od utakmice do utakmice i siguran sam da imamo šta da ponudimo”, rekao je Jovanović.

Zvezda je doživela težak poraz od Olimpijakosa 94:55, u poslednjem pripremnom meču, ali to ne brine novog trenera crveno-belih.

“Ima puno novih igrača i sigurno je potrebno vreme da se svi uigraju, to nije proces koji se dešava preko noći. Odigrali smo sedam pripremnih utakmica, pet smo pobedili, na nekim smo izgledali dobro, na nekim ne, ali to je pripremni period. Nisam zabrinut, mislim da ne bi bilo dobro da sada igramo najbolju košarku, a nju ćemo igrati kada bude bilo najpotrebnije”, završio je Jovanović.

Crvena zvezda će prvi zvanični meč u novoj sezoni odigrati 1. oktobra na svom terenu sa ekipom MZT Skoplje, u prvom kolu regionalne ABA lige.

BONUS VIDEO Čović o novom treneru Vladi Jovanoviću, „kamencima“, „skakavcima“…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar