Foto: Nova.rs

Trener Čačka 94 Đorđe Mićić govorio je na konferenciji za medije nakom velike pobede u Kupu Radivoja Koraća.

Čačak 94 je u četvrtfinalu na otvaranju turnira bio bolji od gradskog rivala Borca sa 73:64 i tako napravio istorijski uspeh.
„Mi smo samim plasmanom napravili istorijski uspeh, ovo je samo nagrada za ove momke, otišli su korak dalje, zasluženo apsolutno. Svi ljudi u klubu treba da budu zadovoljni. Kada su neke stvari postavljene na prave noge, onda se dobro i dešava. Imali smo teške poraze u KLS, cela priča oko duela  Čačak – Borac posle žreba je ostavila uticaj na moje igrače. Pokazali smo karakter“, rekao je Mićić.
Ne želi da se zaleće pred polufinale.
„Mi znamo koja je razlika između ABA i KLS. Bio sam kao igrač u toj situaciji. Gledali smo svoju šansu, da se ohlade glave sada, pa da uživamo na sledećem meču. I kada su oni ušli agresivnije i fizički jače videla se razlika“.
Čačak je u sredini tabele u KLS-u.
„Mi smo i ove godine gledali u domaćoj ligi da napravimo bolji reziltat. Mlad smo klub u svemu ovome. Već smo sad na 11 pobeda, a i ova pobeda nam sigurno daje pozitivnu energiju za dalje. Imamo igrače većina njih nije bila u ovoj situaciji. Grojić je došao iz B lige i bio sad lider tima. Gašić je ispao iz lige. Svima nam ovo daje pozivnu stvar“.
Čačak je imao period u 4. deonici kada su za kratko vreme izgubljene četiri lopte. Međutim, igrači su ostali pribrani i napredovali kroz ovaj meč
„Sigurno da da. To su igrači koji su više od 30 minuta bili u igri, navikli su na to. Imali smo problema pred poslednje kolo KLS, 5-6 igrača je bilo pod virusom, ali uvek se pojavi neko drugi, iskontrolisali smo pritisak“, zaključio je Mićić.
Čačak 94 će u polufinalu Kupa igrati protiv pobednika meča Crvena zvezda – FMP.
BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar