Garly Sojo Foto: Oscar Barroso / AFP / Profimedia

Mladi košarkaš Garli Soho preminuo je u petak i pronađen je mrtav u svom domu, javlja El Tiempo.

Tragedija je pogodila košarku u Venecueli, pošto je Garli igrao na Mundobasketu ove godine, a uzrok smrti se i dalje ispituje, ali se zna da mu je pozlilo jer je imao napade.

PROČITAJTE JOŠ:

Soho je rođen u Karakasu 1999. godine i bio je poznat kao veliki borac na terenu. Bio je visok 196 centimetara i ostavio je trag igrajući za Anzoategi u BCLA.

Igrao je i za Kokodrilos iz Karakasa, Kapitanes iz Meksika, Kvimsu, Bronkos Karakas, Defensor Sporting i na kraju za Gladijatore Anzoategi.

Do sada je više puta predstavljao i svoj nacionalni tim na velikim takmičenjima, pa je bio deo južnoameričkog šampionata za igrače do 21 godine u Kolumbiji avgusta 2019.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели FVB 🇻🇪🏀 (@fvb.basketball)

Na pet utakmica je tada prosečno imao 17,6 poena, 2,6 ukradenih lopti i 2,4 asistencije. Zablistao je i ove godine na Mundobasketu kada je bio najbolji strelac svog tima u porazu od Slovenije (100:85) i kada je ubacio 16 poena za Venecuelu. Luka Dončić je tada u dresu Slovenije bio nezaustavljiv sa 37 poena.

„Duboko žalimo zbog smrti Garlija Soha, člana našeg nacionalnog tima i neverovatnog ljudskog stvorenja, koji je imao velike ambicije u košarci“, napisali su iz Košarkaškog saveza Venecuele.

Prosečno je na Mundobasketu imao 12,4 poena po meču, a najbolju partiju pružio je protiv Japana kom je ubacio 20 poena.

Garly Sojo Foto: Oscar Barroso / AFP / Profimedia

Foto: Profimedia

BONUS VIDEO: Kako su srpski košarkaši postali Beričijus i Popovičijus, kao da mi strancu dodamo – ić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar