Foto: Oliver Mijušković/Nova.rs

Košarkaši Mege izgubili su od Vojvodine sa 100:92 u četvrtinalu Kupa Radivoja Koraća, a trener Marko Barać izneo je svoje utiske nakon meča.

Foto: Promo

Tipuj na domaću košarku uz Maxbet

Mega je bez agresivnosti ušla u meč, nije izdržala neke kontakte na početku, te se nije dobro prilagodila ni na kriterijum suđenja.

„Nismo ušli u meč na način na koji sam želeo. Bio sam svestan svih kvaliteta Vojvodine, čvrstine, kvaliteta… Jednostavno, nismo imali dovoljno čvrstine od prvog napada kada nismo zakucali, nismo istrpeli kontakt, do prve odbrane kada je bio faul-koš. Nastavilo se isto na obe strane, nismo kontrolisali dobro loptu i ritam napada. Mnogo loših čitanja, stegnutost u napadu, olako izgubljene lopte, očigledno nam je trebalo vremena da se adaptiramo na ambijent, lopte i ostala pravila. U drugom poluvremenu kada smo ušli sa atipičnom postavom dali smo kakav-takav odgovor. Vojvodina je bila bolja, čestitam, mnogo sreće u narednom fazi“, rekao je Barać.

Trener Mege je više puta ove sezone pratio igre Vojvodine i u Novom Sadu.

„Nisam do kraja upoznat sa njihovim projektom, čini se da vrlo ozbiljno rade. Njihov kvalitet tima – radi se o izvanrednom timu, igrači sa ogromnim iskustvom, ne postoje takve podele na ovakvim takmičenjima da li je ABA liga, KLS ili nešto treće. Ekipa sa ogromnim kvalitetom je Vojvodina“, dodao je Barać.

Vojvodina je u prvom poluvremenu igrala i zonski presing, što Mega nije baš očekivala.

„Sigurno da je neophodno isksutvo igranja ovakvih utakmica i učešća na turnirima. Imamo svega 2-3 igrača koja imaju iskustvo igranja Kupa. Što se tiče zonskog presinga, bili smo prilično pasivni, bez ikakvog razloga smo trošili mnogo vremena da bismo rešili jednostavne stvare. Naši bekovi su odigrali zbog toga i sa nešto manje samopouzdanja. To je bilo previše da bi se vodio tim protiv ovakve vrste odbrane“, zaključio je Barać.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar