Tina Krajišnik; Foto: FIBA

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ulazi u završnu fazu priprema za kvalifikacioni turnir za ovogodišnje Svetsko prvenstvo. Naš tim biće u grupi sa Korejom, Australijom i Brazilom, a plasman na šampionat iz grupe obezbediće dva najbolje rangirana tima uz domaćina Australiju, koji se već automatski plasirao.

Izabranice selektorke Marine Maljković očekuju tri duela u novobeogradskoj hali “Ranko Žeravica”, sa timovima koji će imati veliki motiv i želju da ostvare plasman među 12 najboljih reprezentacija sveta.

Košarkašica Srbije Tina Krajišnik izjavila je da su reprezentativke Srbije svesne koliko je važno da ostvare plasman na Svetsko prvenstvo.

„Pred nama je veliki izazov, s obzirom da nemamo previše vremena za pripremu. Znamo da je ulog veliki i svesne smo koliko bi bilo bitno da se kvalifikujemo. Za protivnike ćemo imati tri tima koji imaju potpuno različite košarkaške filozofije“, izjavila je Krajišnik, a preneo Košarkaški savez Srbije.

Krajišnik se osvrnula i na kvalitete protivnika u kvalifikacionoj grupi.

„Koreju smo dobile nedavno na Olimpijskim igrama u utakmici koja je bila fizički veoma zahtevna. Korejke dobro trče, šutiraju i igraju košarku specifičnu za azijske ekipe. Australija, iako se već kvalifikovala, stigla je u veoma dobrom sastavu. Brazil najmanje poznajemo, jer igračice uglavnom ne igraju u Evropi. Fizički su spremne, imaju dosta snage, dobro trče i dobro skaču“, rekla je ona.

Srbija turnir u Hali sportova „Ranko Žeravica“ otvara u četvrtak u 21.00 protiv Koreje, dok će za vikend u istom terminu na programu biti dueli protiv Australije i Brazila.

U Beogradu se igraju i mečevi grupe u kojoj su Francuska, Kina, Mali i Nigerija. Preostala dva turnira igraju se u Osaki i Vašingtonu.

BONUS VIDEO Intervju sa Tinom Krajišnik

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar