Željko Obradović i Tristan Vukčević; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Rat u Ukrajini je doneo tektonske promene u svim sportovima, a možda i najveće tek čekaju košarku. Tri ruska kluba koja igraju Evroligu su trenutno suspendvana, a ako se situacija uskoro ne promeni, mogli bi da budu i izbačeni.

Novinar eminentnog košarkaškog portala „Eurohups“, Aris Barkas objavio je da bi zbog rata u Uktajini licencu za sledeću sezonu mogao da dobije i Partizan.

PROČITAJTE JOŠ

Kako navodi urednik Eurohupsa Aris Barkas, Partizan bi mogao da se vrati u dugo željenu elitu.

Kako navodi Barkas, mesto Uniksa, Zenita i CSKA mogli bi da od sezone 2022-23 zauzmu, tri nova imena, među kojima su i crno-beli.

„Ukoliko se uzme u obzir da sudbina ruskih timova (CSKA, Uniks i Zenit) nije poznata, Partizan, Valensija i Virtus su se pojavili kao glavni kandidati da naredne sezone zaigraju u Evroligi“, tvrdi Barkas.

To znači da bi crno-beli dobili jednogodišnju licencu kao zamena za izbačene ruske klubove.

Partizan je poslednji put u Evroligi nastupao u sezoni 2013/14, a u slučaju da naredne sezone dobije dozvolu za učešće, ABA liga bi mogla da da dva učesnika najelitnijem košarkaškom takmičenju u Evropi.

Partizan će svakako imati priliku da svoje mesto izbori na terenu i to kao osvajač ABA lige ili Evvrokupa, a u nekim scenarijima bi i finale Evrokupa moglo da bude dovoljno.

BONUS VIDEO Grobari pozdravljaju Žoca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare