Stefan Marković
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Stefan Marković nastavio je porodičnu tradiciju igranja za Crvenu zvezdu, pošto su i tata i mama nosili dres sportskog društva crveno-belih.

PROČITAJTE JOŠ

Tata Vladan je bio rukometaš Crvene zvezde, mama Ljiljana (devojačko Pešić) odbojkašica crveno-belih, usput je bila i reprezentativka nekadašnje Jugoslavije, a sada je u trećem sportu sin nastavio „lozu“ u sportskom društvu Crvena zvezda.

Uobičajeno je da deca slede put roditelja kada je u pitanju izbor sporta, kod Stefana je drugačija situacija.

„Oduvek smo pratili Stefanove želje. Kad je bio mali pocepao je 20–30 lopti u raznim sportovima, ali je fudbal najviše voleo. Prvo je trenirao fudbal, sa osam godina. Vodio sam ga na Zvezdin stadion svake subote, gde je od nekoliko stotina dece pravljena selekcija. Trener je bio Miloš Šestić. Stefan je sam video da to nije za njega. Još u to vreme sam mu prognozirao da će porasti između 196 i 200 cm. Odmalena mi je ličio na košarkaša“, rekao je svojevremeno tata Vladan za Politiku.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Probao je Marković da trenira i rukomet i to je potrajalo tek šest meseci, na kraju je izabrao košarku i nije pogrešio.

Prvo ga je trenirao Dragan Jakovljević, pa Zdravko Kubat, zanimljivo je da je sa 11 godina imao poziv dva velika kluba, ali je bio zadovoljan u Alimenti basketu na Novom Beogradu.

Veliku karijeru počeo je da gradi preko Hemofarma, reprezentaciji je mnogo dao, nekoliko puta je Zvezda želela da ga dovede, ali se to ostvarilo tek sada.

Zanimljivo je da je mama Ljiljana kao partizanovac bila kapiten Zvezde, a njen suprug Vladan je pola godine u karijeri odigrao za Partizan.

Ljiljana je sa Zvezdom bila nekoliko puta prvak Jugoslavije i osvajač Kupa, a u klubu i u reprezentaciji trenirao ju je Aleksandar Boričić.

Vladan je jednom bio vicešampion u eri dominacije Metaloplastike, nije igrao za A reprezentaciju, a sa omladincima Jugoslavije ima evropsko srebro i univerzitetsku bronzu.

BONUS VIDEO Skandiranje navijača Zvezde treneru kome su razbili glavu: Federiko Panonćini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar