Foto: Tanjug / AP Photo/Rob Gray

Ako niste čuli za ime Meka Meklanga, sada je vreme da pogledate nekoliko snimaka.

Meklang je igrač Delaver Blu Koutsa trenutno na dvosmernom ugovoru sa Filadelfijom Seventisiksers koji je odigrao samo dve utakmice u NBA karijeri, a sebi stekao reputaciju „kucača“ kakvog nismo videli dugo.

PROČITAJTE JOŠ:

Tek četiri poena po meču na dve utakmice, uz jedan i po skok za 24-godišnjaka iz Virdžinije ne oslikavaju to kako je Meklang ostavio sve posetioce Vivint arene u neverici.

Tri savršena skora i samo jedan nesavršen u drugoj rundi su, kao i njegova nestvarna zakucavanja, obeležila ovaj vikend.

Meklang je skočio preko jednog, pa preko dva čoveka pa kucao s leđa s dve ruke, zakucavao sa zadrškom i okretao se u vazduhu kao pirueta.

Protivnici su mu bili Trej Marfi iz Nju Orleans Pelikansa, Džeriko Sims iz Njujork Niksa i Kenjon Martin Džunior iz Hjuston Roketsa.

Dominik Vilkins i Karl Meloun, dve NBA legende su bile zapanjene, Janis Adetokumbo je gledao otvorenih usta, a Dvejn Vejd ponavljao „o bože“.

Zato će snimci ovih zakucavanja od kojih je jedno završio sa dva okreta u vazduhu, da se gledaju i u dolazećim godinama.

I dok za njega pričaju i da je „spasao takmičenje u zakucavanjima“, Meklang je na njemu citirao čuvenu rečenicu Vinsa Kartera „gotovo je“.

Iza njega su takmičenje redom završili Sims, Marfi, pa Martin Džunior.

Foto: Tanjug / (AP Photo/Rick Bowmer)

BONUS VIDEO: Najbolji potezi sa utakmice Denver Nagetsa i Dalas Maveriksa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar