Foto: Printscreen/Instagram/minamilutinovic

Možda će većina ljudi pokušati da što pre zaboravi 2020. godinu zbog pandemije koronavirusa i svih njenih posledica, ali barem dva košarkaša će je pamtiti i po tome što su uplovili u bračne vode. Nikola Jokić i Nemanja Nedović ove sezone igraju možda i sezone života nakon svadbi ovog leta.

Često se dešavalo kroz istoriju da sportisti u jednom trenutku prosto eksplodiraju u momentu kada se sve životne kockice sklope. Kada je i privatni i profesionalni život u sjajnom balansu, na terenu se to neretko oslika rekordima i brojkama zbog kojih im se svi dive.

PROČITAJTE JOŠ

Tako je i u slučaju dvojice naših košarkaša koji nastavljaju da pomeraju granice, kako u NBA, tako i u Evroligi – rekordi su postali nova svakodnevica.

Jokić je svadbu održao u rodnom Somboru, a oženio je dugogodišnju devojku Nataliju Maćešić.

Mladenci su, po odlasku u vinariju gde je usledilo slavlje sa muzičarima, odlučili da zaplešu uz pesmu Đorđa Balaševića „Ringišpil“. U plavom sakou je oduševio stajlingom, a u jednom momentu se popeo i na sto i zaigrao kada ga je pogodila pesma. Samo odabrane zvanice mogle su da prisustvuju ovoj svadbi, a navodno su mladenci gostima dostavili pre dolaska i spisak pravila. Konobari i muzičari nisu smeli da koriste mobilne telefone, da prave fotografije, niti da detalje sa svadbe iznesu u javnost.

Ceremonija venčanja je bila prvobitno zakazana za jun, ali pandemija koronavirusa i pomeranje NBA sezone uslovili su da se svadba odigra tek u oktobru. Američki mediji su primetili da na njoj nije bilo njegovih saigrača iz Denver Nagetsa, ali ni trenera Majkla Melouna koji je ranije u nekoliko navrata posetio Srbiju.

Jokić je po dolasku u SAD govorio i o venčanju, ali tada je sve zasluge pripisao supruzi Nataliji.

“Bila je to privatna zabava, iz poznatih razloga. Ona je uradila sve, bila je dobra žurka sa odličnom muzikom. Brak me neće učiniti boljim igračem“, našalio se Jokić.

Srbin je smatrao da ga brak neće učiniti boljim igračem, ali statistika govori drugačije.

Foto: Printscreen/Facebook/Natalija Maćešić

Jokić je ove sezone dodatno podigao kvalitet igre, pa ove sezone beleži gotovo tripl-dabl u proseku. Sa 25,5 poena, 11,3 skokova i 9,9 asistencija po susretu predstavlja kandidata za MVP ligaškog dela sezone.

Iako se Denver muči da pronađe pravu formulu od početka sezone (skor 8-7), Srbin deluje nezaustavljivo. O tome koliko je impresivan na prvih 15 mečeva u novoj sezoni svedoči i što je daleko iznad proseka u dosadašnjoj NBA karijeri u kojoj je beležio 17,3 poena, 9,7 skokova i 5,7 asistencija.

Uz sve to je Jokić jedan od najboljih igrača odluke, pa neretko uzima šuteve u poslednjim sekundama, a sve češće zakucava u novoj sezoni nakon prave fizičke transformacije sredinom godine. Jokić je na dobrom putu da ispiše istoriju i kao tek treći igrač koji je sezonu završio sa tripl-dabl učinkom nakon Rasela Vestbruka i Oskara Robertsona.

Sjajnu sezonu ima i Nedović, koji je imao svadbu na kojoj bi mu pozavideli i mnogi holivudski režiseri. Sjajno je organizovana, a snimci se i dalje vrte društvenim mrežama.

Nedović se venčao ovog avgusta sa Minom Milutinović, a ceremonija je bila potpuno specifična. Mladenci su bili u belom, a kamera je pratila čitavo njihovo putovanje.

Svadbeno veselje i ceremonija venčanja su održani pod otvorenim nebom, što je učinilo čitav događaj još impresivnijim.

„Plačem svaki put kada vidim ovaj snimak. Drugog avgusta 2020. udala sam se za čoveka mog života!“, poručila je Mina Milutinović, sada Nedović.

Foto:Pritnscreen/Instagram/minamilutinovic

Oni su šestogodišnje zabavljanje krunisali brakom, a u jednom trenutku su održavali vezu na daljinu dok je on nosio dres Valensije.

Ovog leta je Nedović rešio još jedno važno pitanje jer je Milano zamenio Atinom i obukao dres Panatinaikosa, a tamo igra fenomenalno.

Ove godine je na 19 mečeva u Evroligi prosečno beležio 16,6 poena, 2,1 skoka i 3,7 asistencija i prva je napadačka opcija „zelenih“.

Znao je da bude nerešiva enigma za odbrane rivala, te je protiv Makabija za 30 minuta postigao 39 poena (7/13 za tri) uz šest asistencija i dva skoka, te tako sakupio 45 indeksnih poena.

Sa 39 poena postao je najefikasniji Srbin u Evroligi i srušio je rekord Miloša Vujanića koji je u dresu Partizana pre 19 godina upisao 36 poena. Ispred njega je iz SR Jugoslavije samo Vlado Šćepanović sa 40 portiv Urala, ali se on vodi kao crnogorski košarkaš.

Po indeksnim poenima je ispred njega ostao samo Dejan Milojević sa 55 koji je pre 16 godina razbio Olimpijakos.

NAJVIŠE POENA U EVROLIGI

1. Šejn Larkin (Efes) 2019/2020      49

2. Tajriz Rajs (PAO) 2019/2020.     41

3. Bobi Braun (Montepaski) 2012/2013.     41

4. Kaspars Kambala (Efes) 2002/2003.     41

5. Karlton Majers (Bolonja) 2000/2001.     41

6. Alfonso Ford (Peristeri) 2000/2001.     41

7. Šejn Larkin (Efes) 2019/2020.     40

8. Mark Saljers (Roan) 2007/2008.     40

9. Arvidas Mačijauskas (TAU) 2003/2004.     40

10. Vlado Šćepanović (Partizan) 2001/2002.     40

11. Nemanja Nedović (PAO) 2020/2021.     39

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mina Nedovic (@minamilutinovic)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar