Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Denver se ponovo bori da s druge startne pozicije na Zapadu uđe u plej-of NBA lige. Nikola Jokić opet oduševljava ljubitelje košarke.

Teško je na brzinu nabrojati kakve je sve rekorde srpski reprezentativac rušio ove sezone, timske i ligaške. Ali, njegovo ime nije se našlo ni na jednoj od lista finalista u pet kategorija.

PROČITAJTE JOŠ

Naravno, nije bilo očekivano da bude u konkurenciji za najboljeg defanzivca, niti šestog igrača, jer on nije ni peti, ni četvrti…, već prvi u Denveru. Iskustvo ga je eliminsalo iz trke za novajaliju godine, dok je vanesrijskim izdanjima odavno preskočio kategoriju „igrač koji je najviše napredovao“.

Međutim, da za igrača pred kim se klanjaju svi NBA treneri, nije bilo mesta u finalnoj trci za MVP, pored Janisa Adetokunba i Lebrona Džejmsa, već je uskočio Džejms Harden, teško je za poverovati.

PROČITAJTE JOŠ Lebron čuo šta je rekao Tramp i – pozvao na izbore

U konkurenciji za igrača koji je najviše napredovao su Bem Adebajo (Majami), Luka Dončić (Dalas), Brendon Igram (Nju Orlenas). U finalu za najboljeg šestog igrača su Montrezl Harel (LA Klipres), Denis Šruder (Oklahom Siti), Lu Vilijams (LA Klipers), za novajliju godine Dž Morant (Memfis), Kendrik Nan (Majami) i Zajon Vilijamson (Nju Orlenas).

Za najboljeg defanzivca konkurišu Janis Adetokunbo (Milvoki), Entoni Dejvis (LA Lejkers) i Rudi Gober (Juta), dok su finalisti u izboru za trenera godine Majk Budenholzer (Milvoki), Bili Donovan (Oklahoma Siti) i Nik Nurs (Toronto).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar