Svetislav Pešić Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srpski selektor Svetislav Pešić neće moći da računa na gotovo polovinu igrača od onih koje je stavio na spisak, javlja Sport klub.

Neće mu biti dostupni košarkaši Crvene zvezde i Partizana, ali ni momci koji igraju u Evroligi, jer se baš tih dana igraju mečevi elitnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz, Vasilije Micić, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Filip Petrušev i Uroš Trifunović neće biti na raspolaganju Svetislavu Pešiću u Grčkoj.

Taj meč Srbija igra 24. februara i to je prva meč lopta za odlazak na Mundobasket, pošto naš nacionalni tim tri dana kasnije igra u Beogradu protiv Velike Britanije.

Pešić je na prvobitni spisak uvrstio 24 košarkaša, a neki od igrača poput Nikole Milutinova i Dejana Davidovca nisu izvesni, iako u CSKA ne igraju evropska takmičenja.

Problem je evroligaški raspored Zvezde koja igra u petak, Partizana koji igra u četvrtak, kada svoje mečeve igraju i Bajern i Fenerbahče.

Sve karte se bacaju na meč sa Velikom Britanijom u ponedeljak u Beogradu, koja bi, kao nominalno lakši protivnik na papiru, trebalo da bude karta „orlova“ za Mundobasket, ako momci koji odu u Grčku već ne završe posao.

A trebalo bi da ga završe: Dušan Beslać, Nemanja Dangubić, Nikola Đurišić, Marko Jagodić Kuridža, Marko Jeremić, Dušan Miletić, Marko Pecarski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Stefan Jović, Nikola Milutinov, Aleksa Uskoković i Dejan Davidovac.

BONUS VIDEO: NBA All Star 2023 – Najbolji momenti utakmice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar