Svetislav Pešić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kari otvoreno, kao i uvek.

Svetislav Pešić je tokom gostovanja na RTS-u u emisiji „Oko“ govorio o budućnosti srpske košarke tokom koje se dotakao i svoje budućnosti na klupi reprezentacije.

PROČITAJTE JOŠ...

Pešić je sa Srbijom osvojio srebro na Mundobasketu, a nakon velikog uspeha i plasmana na Olimpijske igre čuveni Kari je otkrio i kada će napusititi ovu poziciju.

„Šta se kod nas dešava? Osim Crvene zvezde i Partizana, niko ne igra u Evropi. Nijedan klub. I to već godinama. I mi želimo da razvijemo našu košarku. Šta to znači? To znači onog trenutka kad mi napravimo profesionalnu srpsku ligu, jedinstvenu srpsku ligu, ne znam, kako god. Onda će se iz te srpske lige biti prohodnost za evropska takmičenja. Mi treba da se povezujemo sa Evropom, sa svetom. Mi moramo da se povezujemo sa Evropom. Mi moramo da budemo u Evropi. Ne u ovom prostoru bivše Jugoslavije, koju ja volim i dan danas iako više ne postoji“, rekao je Pešić, nakon čega je nastavio:

„Sa aspekta naših interesa, mi moramo vrlo brzo, pre svega klubovi… Oni moraju da izraze interes kako žele dalje i gde žele da se takmiče. Ja govorim za budućnost. Jer posle Olimpijskih igara će doći neki drugi selektor ovde. Pa posle njega će dolaziti drugi. Znači, od ovog rezultata, šta smo dobili? Videli smo ljude koji su došli da podrže košarkašku reprezentaciju. Ne reprezentaciju, nego košarku Srbije. Zamislite koliko mi imamo navijača“, rekao je Kari.

Na osnovu njegovih reči, čini se da je izvesno da će Pešić, nakon srebra na Mundobasketu, predvoditi selekciju Srbije i naredne godine u Parizu na Olimpijskim igrama, nakon čega bi mogao da usledi oproštaj selektora od klupe „orlova“.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare