Pešić o izostanku Kalinića i Lučića: Možda ne znate, Piksi je imao sve igrače

Košarka 22. nov. 202121:24 > 23. nov. 2021 12:01
Podeli:
Svetislav Pešić, Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Srbije se sprema za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci, a povratnik na mesto seletkora Svetislav Pešić održao je prvi trening.

PROČITAJTE JOŠ

Na spisku od 24 igrača koje je Pešić objavio nema Nikole Kalinića i Vladimira Lučića, pa su se mnogi zapitali u čemu je problem.

„Ko je lud da na njih ne računa. To su dva najbolja igrača na svojim pozicijama. Ne znam da li oni na mene računaju. Sa njima je napravljen razgovor, predstavili smo se jedan drugom“, naglasio je Pešić.

On je uporedio sitauciju sa kvalifikacijama u fudbalu.

„Vrlo je važno, a možda ne znate, naš selektor Piksi ima sve igrače na raspolaganju. I svi igrači koje je pozvao su došli. Pre izvesnog vremena kada su odnosi u evropskoj košarci bili takvi kao sada u fudbalu, kao i kada sam bio selektor, tada igrači koji nisu došli, a pozvali su, klubovi su bili kažnjeni. Oduzimani su bodovi, novčane kazne. Sada je sve na dobrovoljnoj bazi. Tada su morali da dođu. Komisija izvrši detaljne analize i kaže da li mogu ili ne mogu da igraju. To je sada u fudbalu, ali u košarci nije. Ingo Vajs, predsednik Saveza Nemačke nagovestio da će da se ukine jedan prozor. Da bi najbolji igrači igrali za reprezentacije“, rekao je Pešić.

BONUS VIDEO Novak psovao svoj štab posle brejka Zvereva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar