Foto: Starsport

Selektor košarkaške reprezentacije reprezentacije Svetislav Pešić odgovorio je na pitanja pred meč sa Finskom.

Grafika: Slađana Đermanović

Usput je stigao i da se našali sa novinarima, pošto se jedno od pitanja odnosilo i na njegovog kolegu sa klupe Finske.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija i Finska igraju u ponedeljak od 21 sat u O2 areni u Pragu, a naš tim do sada ima dve pobede.

Selektor Finske Lasi Tuovi je vrlo mlad, ima svega 35 godina, pa je 73-godišnji Svetislav Pešić više nego duplo stariji i osvajao je trofeje dok njegov sadašnji suparnik bio dete – iskustvo ili mladost.

„Iskustvo nije kvalitet ako ne znaš da ga iskoristiš, to važi i za tebe, ti si iskusan u svom poslu, ali da li dovoljno to koristiš“, odgovorio je Pešić kolegi Slobodanu Šarencu i uneo dozu humora, pa nastavio:

„Dobro je što dolaze mladi treneri i što su posvećeni i veoma dobro rade. To je i za nas dobro, jer i mi iskusniji od njih vidimo nešto što može da nam pomogne. Ako misliš sve da znaš, onda ništa ne znaš, ako misliš da si genije, onda si budala. U ovim godinama, nisam samo trener, ali držim i predavanja po svetu i srećem sve te trenere, i on je jedan od onih koji su bili na mojim predavanjima. Ali na tim trenerskim klinikama ne samo što oni uče od nas veterana, blizu penzija a ja sam odavno u penziji, nego se i od njih može dosta naučiti. Jasno je da Tuovi drži sve pod kontrolom, on je izvanredan mladi trener“.

BONUS VIDEO: Selektor Pešić o udvaranju, galami i dve fantastične stvari

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar