Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Italijanski gigant ne menja ništa.

Trener košarkaša Virtusa i selektor Španije Serđo Skariolo izjavio je da će i naredne sezone voditi klub iz Bolonje, prenosi Basketnjuz.

#related-news_0

Skariolo je priznao da je pregovarao sa Torontom, koji je na kraju angažovao srpskog stručnjaka Darko Rajakovića. To je još jedna opcija manje za bivše trenere Zvezde i Partizana Dušana Alimpijevića i Andreu Trinkijerija, pa su šanse za rad u Evroligi sve manje.

Košarkaši Virtusa nisu uspeli prošle sezone da osvoje titulu u italijanskom prvenstvu, pošto su u finalu plej-ofa poraženi od Olimpije iz Milana serijom 4:3 u pobedama.

„Mislim da nije potrebno reći da ću da ostanem trener Virtusa. Postojalo je veliko interesovanje Toronta, želim da se zahvalim Virtusu što mi je dozvolio da pregovaram sa Reptorsima. Nisam imao kontakte ni sa jednim drugim klubom. Ostajem ovde, jer imam ugovor sa Virtusom“, rekao je Skariolo.

On je rekao da će Virtus smanjiti budžet za narednu sezonu.

„Vlasnik Virtusa Masimo Zaneti me je pitao da produžim ugovor, a ja sam mu rekao da će se moji menadžeri baviti ovim pitanjem. Klub mi je objasnio da je finansijska situacija potpuno drugačija u odnosu na prošlu sezonu. Nećemo da imamo isti budžet kao prethodnih sezona i nećemo moći da angažujemo igrače kao što su Miloš Teodosić ili Nikola Milutinov, ali daćemo sve od sebe da ovaj klub ostane na najvišem mogućem nivou“, rekao je Skariolo, koji je trener Virtusa od 2021. godine.

BONUS VIDEO  Ludo slavlje navijača Partizana nakon titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar