Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Američki košarkaš Majers Lenard nalazi se na pragu povratka u NBA ligu, pošto je trenirao sa Los Anđeles Lejkersima.

Tridesetogodišnji centar je trenirao uz Demarkusa Kazinsa za mesto u reketu, 15. u ekipi iz Kalifornije u kojoj je prva zvezda Lebron Džejms.

PROČITAJTE JOŠ:

Lenard je tokom karijere igrao za Portland Trejlblejzerse od 2012. do 2019. godine, potom je bio dve sezone u Majami Hitu i onda je sebi napravio veliki problem zbog toga što je u ratnoj igrici „Call of Duty“ uputio nekoliko uvreda na račun jevrejskog naroda.

Od tog trenutka je postao predmet osuda, suspendovan je, a pošto se mučio i sa povredama ramena i zgloba, nije igrao skoro dve godine.

Sve to se desilo samo nekoliko meseci nakon što je Majami Hit igrao finale NBA lige u takozvanom „mehuru“ u Orlandu i izgubio od Lejkersa.

Kažnjen je zbog uvreda i sa 50 hiljada dolara, a kasnije je bio na predavanjima i radio sa Jevrejima, kako bi se iskupio i upoznao sa njihovom kulturom.

Inače, Lejkerse je zanimalo da malo prošire spektar šutera i na visoke igrače, pošto je Lenard u svoje poslednje četiri odigrane sezone imao preko 40 posto šuta za tri poena, premda nikada nije prelazio više od šest poena po utakmici.

BONUS VIDEO: Najbolji potezi Nikole Jokića protiv Šarlota

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar