Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Kapiten košarkaškog kluba Budućnost Suad Šehović saopštio je da je završio igračku karijeru, prenose podgorički mediji.

Šehović (36) je karijeru počeo u Bosni, a onda je igrao za Olimpiju, Budiveljnik, Himik i Budućnost. On je u klub iz Podgorice stigao 2013. godine, a sa ekipom Budućnosti je osvojio osam šampionskih titula u crnogorskom šampionatu i deset trofeja Kupa Crne Gore. Sa ekipom iz Podgorice 2018. godine osvojio je trofej u ABA ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Šehović je rekorder po broju ubačenih trojki u ABA ligi (406).

„Sve važne odluke o životu donosio sam vrlo pažljivo. Tako sam i o završetku karijere razmišljao dugo. Nije bilo lako okačiti patike o klin, ali smatram da je ovo pravi trenutak da se povučem. Nema veće sreće i privilegije od toga da se baviš poslom koji voliš, a meni je košarka donela zaista mnogo dobrih stvari. Za više od 20 godina karijere doživeo sam dosta uspona i padova, ali nikad nisam skretao sa puta koji sam zacrtao. Bilo je mnogo lepih trenutaka u klubovima za koje sam igrao, važnih pobeda i titula, ali i poraza, sportskih povreda i nekih neostvarenih želja. Nakon i jednih i drugih trudio sam se da ostanem fokusiran i dam još više, da treniram još jače…“, napisao je Šehović na Instagramu.

On je istakao da mu je posebna čast bila da igra za reprezentaciju Crne Gore.

„Posebna čast mi je kao profesionalnom sportisti, ali i iskrenom patrioti, što sam igrao za reprezentaciju Crne Gore i predstavljao je na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima“, dodao je Šehović.

BONUS VIDEO Sve o zlatnim godinama, od Atine ’95. do Indijanapolisa 2002.