Foto: Harry How / Getty images / Christian Petersen / Getty images / Profimedia

NBA ekipe spremaju se za početak sezone, a nakon utakmice Golden Stejta i Sakramenta, trener Voriorsa Stiv Ker govorio je i on Alenu Smailagiću.

Ekipa Nova.rs imala je mogućnost da prisustvuje video obraćanju nekada slavnog plejmejkera nakon „tesnog“ poraza od Kingsa (114:113)

Ono što nas je zanimalo – plan Golden Stejta za Alena Smailagića u predstojećoj sezoni.

PROČITAJTE JOŠ

„Smajli je izuzetno talentovan. Poenta je da mu pomognemo da se razvija dalje u pravom smeru“, rekao je Stiv Ker na pitanje Nova.rs.

Srpski košarkaš nije bio u timu za ovaj duel u Kaliforniji, ali se očekuje da ima određenu minutažu.

„Plan je da radimo sa njim svaki dan da bude još bolji i da što bolje koristi svaku mogućnost da igra“, dodao je Ker za Nova.rs.

Trener Voriorsa pričao je i o taktičkim detaljima meča sa Sakramentom, koji je najveći deo kontrolisao rezultat. Posebno nije bio zadovoljan odbranom u prvom poluvremenu, jer su dozvolili Kingsima čak 37 poena samo u drugoj deonici.

„Nismo bili dovoljno organizovani, to posebno učimo i na tome dosta radimo. Videli smo dobru borbu mladih igrača. Svi naši visoki igrači vežbaju trojke na treninzima, i Markiz Kris (na koga se odnosilo pitanje p.a), i ostali. To je moderni NBA“, podvlači Ker.

Naravno, fokus je na Stefu Kariju (29 poena), od koga se posle teške povrede opet očekuje magija na NBA parketima.

„Stef je Stef, u dobroj je formi, potrebno mu je da uđe u rutinu. Agresivniji je nego što je bio i sledeće nedelje biće još spremniji“, poručio je Ker putem video obraćanja medijima.

Sjajni plejmejker igrao je 28 minuta protiv Sakramenta, prethodno je na parketu proveo 21 minuta.

„Trenutno nije potrebno više da igra. Trenira odlično i videćemo kako se oseća za dalje što se tiče veće minutaže“.

Naredni meč Golden Stejt igra za dva dana protiv istog rivala, opet u Sakramentu, u noći između četvrtka i petka od 3 sata.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar