Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

"Panteri" slave veliki uspeh.

Košarkaši FMP Železnika plasirali su se u finale Superlige Srbije za košarkaše pobedom nad Megom u drugoj utakmici polufinalne serije rezultatom 90:76 i tako obezbedili plasman u finale, gde ih čeka Crvena zvezda.

PROČITAJTE JOŠ...

Trener tima iz Železnika Nenad Stefanović nije krio zaodvoljstvo ovim uspehom, pogotovo što je postignut drugu godinu zaredom.

„Čestitam svima u klubu, na prvom mestu igračima na svemu što su uradili ove sezone. Dva finala zaredom i to će se pisati za dugo godina sigurno. Čestitam svima u ’’front ofisu’’ koji pomažu svakodnevno funkcionisanje kluba. Velike čestitke stručnom štabu. Prvu utakmicu faktički nisam pripremao jer sam imao obaveze sa reprezentacijom tako da su oni izneli najveći deo tereta u dva meča i sve zasluge idu njima’’, rekao je Stefanović za zvanični sajt kluba, a potom dodao:

’’Izborili smo se sa raznim stvarima ove sezone. Odlasci jednog igrača, drugog igrača, povrede… Usledilo je profilisanje novih lidera i na kraju odlazak još jednog igrača. Tada su svi rekli ’’ovi ne mogu više’’. Kada je taj igrač otišao, tada smo pobedili četiri utakmice i od toga tri u gostima. Pokazali smo da možemo bez svih, da niko nije nezamenjiv i pokazali smo kada imaš dobru osnovu naših domaćih igrača da sve može da se uradi. Čestitam im od srca svima’’, rekao je on.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Stefanović se osvrnuo na ciljeve postavljene pred početak sezone:

’’Mislim da smo ostvarili osamdeset odsto ciljeva za ovu godinu, možda i više. Imamo jedan koji nismo, ali siguran sam da ćemo ga naredne sezone ostvariti i to sada već mogu da obećam. Za 24 časa ili 48 sati, to sada još ne znamo kada su tačno termini. Pretpostavljam da će biti u petak ili subotu, a na nama je da probamo da se oporavimo i spremimo što bolje. Ako minimum dve odigramo sa Crvenom zvezdom, to će biti 14 utakmica u 42 dana. To je već ozbiljna cifra, stiže umor, ali sam siguran da će momci biti motivisani i hrabri i da će imati šta da pokažu.’’, rekao je Stefanović.

Na red je došao i komentar vezan za mlade igrače koje je FMP „Izbacio“ ove sezone:

’’Pre svega mislim da su Stepanović i Simović odigrali izvrsno drugi deo sezone. Posebno Stepanović koji se i profilisao u lidera. Šaranović je tokom cele sezone imao značajnu minutažu. Pretpostavljam da se misli pre svega na Ognjena Matovića i Andriju Vukovića. To su jako mladi momci i oni su faktički iz juniorske košarke ušli u ABA ligu što je veoma zahtevno. Mi smo na sve to imali tri rukija Amerikanca ove sezone, to drugom niko nije uspelo. Mislim da imaju puno prostora za napredak. Mislim da su njih dvojica bili naš ”iks faktor’’ u prvoj utakmici, sa malo odmora između utakmica, danas nisu bili takvi. To je normalno u njihovom razvoju, a mislim da smo mi dobili dobru sliku šta treba da radimo sa njima naredne sezone. Znate da razmišljamo dosta u napred i tim je 90 odsto već formiran’’, rekao je trener Pantera, a sledeće pitanje odnosilo se konkretnije na stvaranje novih lidera ’’u hodu’’:

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

’’Mi ne volimo mnogo da se hvalimo i pravimo sebi marketing, a verovatno bi trebalo. Dosta radimo sa svim momcima, Buka (Ebuka Izundu) je u prvom delu sezone igrao na poziciji pet, sada je svesno igrao i na poziciji četiri pa je bilo normalno da uzme te šuteve. Stepanović je razvio igru na oba smera, pokazao je kvalitet i nadam se da drugi koji to treba da gledaju da to i vide’’, rekao je Stefanović.

Za kraj, Stefanović je govorio o ostalim ekipama koje su igrale KLS:

’’Bilo je teško sa OKK Beogradom u obe utakmice, od Spartaka smo pretrpeli poraz u gostima. Mislim da su u drugoj grupi pokazali zube i Vojvodina i Metalac. Oni nemaju šta da izgube, izlaze maksimalno motivisani. Bili smo svedoci da ekipa protiv nas šutira trojke 60 odsto, a onda narednu 10 odsto. To su normalne stvari, mislim da se ulaže dosta u KLS i timove iz vrha. Znam za neka ulaganja naredne sezone. Nama je koristilo, mi smo glasali i za više utakmica. Ispostavilo se da je bolje što ih nema više iz ove perspektive jer nismo znali da ćemo u plej-ofu ABA lige da izvučemo majstoricu. Za mlade momke koji ne znaju, koji gledaju na TV-u, misle da je to nivo ispod… Mislim da su se uverili da to nije slučaj’’, zaključio je Stefanović.

BONUS VIDEO Vlade Divac ekskluzivno za Nova.rs o Jokiću, medaljama, Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar