Miloš Teodosić i Stefan Marković/Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Stefan Marković, dugogodišnji reprezentativac Srbije i košarkaš Crvene zvezde, završio je u četvrtak svoju prebogatu karijeru koja je trajala 18 godina.

Za dve sezoneodigrao je 116 utakmica i osvojio pet trofeja sa KK Crvena zvezda (ABA ligu, dve titule prvaka Srbije i dva Kupa Radivoja Koraća), ali je tokom svog boravka još jednom potvrdio da je jedan od najvećih profesionalaca koji su nosili crveno-beli dres.

PROČITAJTE JOŠ

U svojoj karijeri koja je od 2006. godine bila za čistu desetku, igrao je za tačno 10 klubova u najjačim evropskim ligama. Sa reprezentacijom Srbije u mlađim kategorijama osvojio je zlatnu medalju 2009. godine, a sa seniorskom je stigao do srebra na tri najveća takmičenja: Olimpijskim igrama 2016, Evropskom prvenstvu 2019. i Svetskom prvenstvu 2014. godine.

Pefi hvala ti na svakom treningu, utakmici koje si kao i uvek odradio sa 101 posto mogućnosti, hvala ti što si kao igrač i čovek bio deo tvoje Crvene zvezde, kluba čija su ti vrata u budućnosti uvek otvorena!

KK Crvena zvezda svi zaposleni, predsednik, menadžment, treneri, igrači žele Stefanu puno zdravlja i sreće u privatnom životu i novim poslovnim izazovima koji ga očekuju. Kao igrač je postigao sve i karijeru je završio kao velikan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare