Foto: TANJUG/AP Photo/Michael Conroy

Košarkaši Srbije dočekani na aerodromu.

Košarkaš Srbije Stefan Jović, osvrnuo se na put Srbije do srebra na Mundobasketu i na kroz šta su sve „orlovi“ prošli i šta im je dalo snagu za ovaj istorijski uspeh.

Pročitajte još

Srbija je ostvarila sjajan rezultat na Mundobasketu. „Orlovi“ su osvojili srebrnu medalju. Naši reprezentativci u ponedeljak uveče sleteli su u Beograd, a navijači su im priredili doček na aerodromu „Nikola Tesla“.

„Od samog početka priprema pa sve do poslednje utakmice u finalu smo verovali u ono što radimo. Nismo svi očekivali da je ovolika euforija u našoj zemlji. Hvala svima koji su došli da nas sačekaju u ovolikom broju. Podrška je stizala od Dominikane pa sve vreme kroz eliminacionu fazu do nas. To je ono što nam je davalo vetar u leđa da izvučemo poslednji atom snage što smo na kraju u finalu i uradili“, rekao je Jović.

Ovaj tim je od samog početka delovao skladno.

„Ja sam od 2014. godine u reprezentaciji. Ovaj tim ima dušu, ima neko zajedništvo koje nas je krasilo od tih prvih pripremnih dana. Ne mogu da zaboravim ni ovaj nemili događaj koji nam se desio sa Borišom koji nam je isto dao neverovatnu energiju. Poruke koje su stizale do nas su nas motivisale da i za njega i za celu naciju poginemo na terenu i da izvučemo poslednji atom snage kako bi ostvarili rezultat. Ono što je najbitnije u ovom trenutku je da je on dobro. Hvala svima koji su bili uz njega i što su uspeli da sve te stvari koje nisu bile nimalo lake sklone od nas kako bi smo bili fokusirani da izvučemo maksimum“, dodao je Jović.

Srbija je plasmanom u polufinale tada obezbedila učešće na Olimpijskim igrama koje se igraju sledeće godine u Parizu.

„To je bio naš zacrtani cilj pred sam polazak. Presrećni smo. I žreb je išao na našu stranu, ali mora biti malo i sportske sreće da bi se ostvarili rezultati. Hvala na dočeku i podršci, hvala na svemu“, zaključio je Stefan Jović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar