Neretko su govori trenera ispunjeni floskulama i opštim mestima, ali u obraćanjima Duška Ivanovića ima malo toga običnog.

Veliki treneri se razlikuju ne samo po košarkaškoj filozofiji, već po viziji koju imaju. Pogledajte obećanja najvećih trenera mesecima unapred su znali da se sprema nešto veliko.

PROČITAJTE JOŠ

Takav osećaj u ovom trenutku ima i trener Crvene zvezde. Kao da ima kristalnu kuglu ili je možda putnik kroz vreme, tek on sa sigurnošću tvrdi da će crveno-beli u okršajima do kraja sezone pobediti Partizan.

To je izazvalo veliki broj reakcija jer se nije očekivao jedan ovakav odgovor nakon poraza u poslednjem večitom derbiju od Partizana sa 92:81 u 21. kolu ABA lige pre 17 dana.

„Za mene je najvažnije kod ove utakmice i to sam rekao pre utakmice, „filing“ koji ćemo da imamo ja i moji igrači posle meča. Nebitno da li smo dobili ili izgubili. A mi smo sigurni da ćemo dobiti, a što je najbolje ili najgore za nas, Partizan isto zna da ćemo dobiti“, rekao je Ivanović.

Trener Zvezde ima osećaj da će crveno-beli slaviti u sledećim večitim derbijima, što je zanimljivo sagledati iz nekoliko uglova. Pre svega time je pokazao da ima puno poverenje u svoje momke i da veruje da će na sledeće izazove odgoviriti na najviši mogući način.

Duško Ivanović
Duško Ivanović; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Želi i da im podigne samopouzdanje i tako potpali vatru u grudima koja je u jednom trenutku tokom sezone potpuno zagasla, ipak pronađena je u poslednja dva duela kada je Zvezda imala energiju kakva dugo nije viđena.

Zvezda i dalje ima šanse za plasman na Top 8, doduše minimalne i u domenu teorije, ali i dalje postoje.

Koliko je poverenje Ivanović svedoči i izjava nakon meča sa Valensija (92:73) u 31. kolu Evrolige u kom je poručio navijačima da još nisu videli sve što Fakundo Kampaco može da ponudi.

„Kampaco je bio dobar i pre i sad, a ja vam kažem da će biti još bolji“, rekao je Ivanović i onda nastavio sa mnogo vere i u Vildozu.

„Vildoza, dobar je već duže, imao je pad forme, nije gubio strpljenje, bio je ljut na samog sebe kad mu ne ide. Sad je ostajao miran i staložen i kad mu nije išlo“, poručio je Zvezdin strateg.

Zbog toga je i pitanje šta to veliko najavljuje trener Ivanović? Da li tu aludira na osvajanje ABA lige ili nešto što će biti u sledećoj…

Ostaje da se vidi, ali uskoro će biti poznato da li reči bile proročke.

BONUS VIDEO Novak u transu u Pioniru: Hvata se za glavu, nervira, pa skače zbog trojke Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar