EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Košarkaši Španije razbijali su Francusku u prvom poluvremenu finala Evrobasketa (47:37) i to na krilima Huanča Ernangomeza.

Au, kako su odigrali Španci… Rešetali su iz svih pozicija, dovodili su izabranici Serđa Skariola do ludila košarkaške Francuske u berlinskom finalu.

PROČITAJTE JOŠ:

Posebno je blistao neverovatni Huančo Ernangomez. Španski krilni centar postao je tek drugi igrač u istoriji koji je ubacio više od pet trojki u finalu Evrobasketa, a prvi je bio Aleksandar Đorđević koji je trojke šutirao 9/12 u finalu 1995. protiv Litvanije u Atini.

Huančo je u prvom poluvremenu ovog finala imao fantastičnih 6/7 prilikom šuta za tri poena i to za svega 10 minuta na parketu. I ukupno je bio na tih 18 poena, za dva nije ni šutirao.

Kako je igrao govori i to da je prethodno pogodio četiri trojke iz pet pokušaja, a pre finala nikada nije pogodio više od dve trojke po meču na 17 utakmica na evropskim prvenstvima.

Ujedno, Huančo je tek drugi košarkaš u istoriji koji je počeo finale EP sa klupe i pogodio najmanje četiri trojke u poslednjih 15 godina.

BONUS VIDEO Patrik Femerling za Nova.rs o Evrobasketu, Jokiću, Janisu, Evroligi, Bodirogi: Konačno ima posao, bitno je što zna politiku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar