Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowsk

Još jedan dokaz koliki podvig je napravio.

Kada je sat u Srbiji otkucao ponoć između poslednjeg dana juna i prvog dana jula, u Sjedinjenim Američkim Državama bilo je 18 časova, a širom NBA lige probudilo se ludilo zvano „prelazni rok“.

PROČITAJTE JOŠ...

No, već uvodni sekundi pokazali su da, šta god da se dogodi u narednim danima i mesecima, najveća „bomba“ je već „pukla“ – Nikola Jokić je potpisao takozvani „supermax“ ugovor.

I dok se najviše pažnje posvećuje cifri koju će dobiti (264 miliona za pet godina), nešto dublji pogled pokazuje koliko je zapravo veliki poduhvat Jokić uspeo da napravi.

Kako bi dobio supermaks ugovor, igrač mora da ispuni jedan od dva uslova vezanih za tim u kom igra – neophodno je da to bude ekipa koja ga je ili draftovala, ili koja ga je dovela dok je još uvek bio pod ruki ugovorom.

Ukoliko ispunjava ova dva uslova, onda na red dolaze oni vezani za učinak, i ima ih tri.

Prvi je izbor u neku od tri najbolje postave lige u prethodnoj sezoni ili dva puta u prethodne tri godine, drugi je izbor za najboljeg defanzivca godine u prethodnoj sezoni ili dva puta u prethodne tri sezone, dok je treći izbor za najboljeg igrača lige najmanje jednom u poslednje tri sezone.

Jokića je 2015. godine izabrao Denver, a prethodne dve sezone je okončao kao najbolji igrač lige. Više nego ispunjeni uslovi…

BONUS VIDEO Stara kuća Nikole Jokića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar