Foto: Tanjug/ AP Photo/Nick Wass

Vašington Vizardsi su dugo bili na udaru koronavirusa, tri nedelje ekipa nije bila kompletna, 11 igrača se čak našlo u problemu, a među njima je bio i Deni Avdija.

PROČITAJTE JOŠ

Momak koji ponosno ističe da igra pod izraelskom i srpskom zastavom u NBA ligi, propustio je veliki broj utakmica, a sada je bio važan akter pobede nad Majamijem.

Bio je drugi strelac ekipe sa 13 poena uz četiri skoka za 32 minuta na parketu, iz igre je šutirao 5-9, prva violina bio je Bredli Bil.

On je oborio rekord Majkla Džordana vezavši 17 startnih utakmica sezone sa 25 i više poena po meču, ubacio je ovaj put 32, a Avdija je uz spomenuti učinak imao i ukradenu loptu.

„Odličan posao smo obavili, svi su fajterski izašli na parket, bilo je tesno, nije bilo, ali mislim da smo napravili još jedan korak kako bismo postali bolji tim. Postali smo agresivniji, dobri smo bili u odbrani, uvek smo jedni uz druge“, rekao je posle meča Avdija.

Zanimljivo je da se još dosta očekuje od Ruija Hačimure, 9. pika sa drafta 2019. godine.

O njemu i Avdiji je govorio Bredli Bil posle meča, a to se nije mnogo dopalo navijačima Vizardsa, koji smatraju da bi i on više prostora na terenu trebalo da pruži mlađim saigračima.

„Neću svoju lestvicu očekivanja od njih staviti previsoko, oni su tu da uče. Denijeva cela ova rukijeva godina bi trebalo da bude posvećena učenju“, rekao je Bil, a mnogi smatraju da bi Deni mogao više da pruži od pukog „vodonoše“ glavne zvezde.

Na njemu je da uloži dodatni napor i to pokaže.

 

 

NBA liga, rezultati

Šarlot – Filadelfija 111:118

Milvoki – Indijana 130:110

Atlanta – Dalas 116:122

Čikago – Niksi 103:107

Klivlend – Klipersi 99:121

Majami – Vašington 100:103

Oklahoma – Hjuston 104:87

San Antonio – Minesota 111:108

Pelikans – Finiks 123:101

Sakramento – Boston 116:111

Foto: flashscore.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar