Foto twitter.com

Crnogorski trener, Srđan Radulović, preživljava ratnu dramu u Ukrajini kao trener Budiveljnika.

Radulović je trener ženske košarkaške ekipe Budiveljnika, selektor je ukrajinske nacionalne selecije, sada živi u školi koja je pretvorena u sklonište.

PROČITAJTE JOŠ

On je samo tri dana pre početka rata osvojio nacionalni Kup sa košarkašicama Budiveljnika, sada prolazi kroz agoniju.

„U nedelju sam bio u restoranu, veselio se, a sad sam u bunkeru. Sve se preokrenulo za sat, da ne poveruješ. Niko nije očekivao da će ovo da se desi, a dosta komuniciram s narodom u Kijevu. Svi smo mislili da će se konflikt intenzivirati na istoku Ukrajine, a ne u Kijevu“, kaže Radulović.

Onje u izjavi za „Portal Analitika“ otkrio da je sa porodicom pokušao da napusti Kijev, ali nije uspeo u tome.

„Izašli smo na 50 kilometara od Kijeva i kada je trebalo da se uključimo na autoput koji vodi za Lavov, koji se zapravo zove Žitomirska trasa, ukrajinski vojnici su nas upozorili da su krenuli da ruše autoputeve i mostove. I onda se dešava da nam tenk izleti na put. Imao sam situaciju da je tenk bio ispred mene, pa sam morao preko ivičnjaka da se penjem kako bih prešao na drugu stranu bulevara. Prolazim kroz crveno svetlo, dajem pun gas, samo da se izvučem iz situacije i porodicu bezbedno vratim u sklonište“, ispričao je košarkaški stručnjak kroz šta prolaze njegova porodica i on, usput je i objavio fotografije iz školskog skloništa.

BONUS VIDEO „Stani, Putine“, poruka na Ajntraht – Bajern

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar