Foto: EPA-EFE/L. Rico

Prija mu saradnja sa Crnogorcem

Košarkaš Baskonije Čima Moneke govorio je o treneru Dušku Ivanoviću, koga godinama unazad prate priče da primenjuje ‘surove’ treninge, koji neretko traju i po nekoliko sati.

Ivanović je nakon oktaza u Crvenoj zvezdi brzo preuzeo Baskoniju, s kojom je trenutno u seriji pobeda, a u Evroligi je plasman u plej-of sasvim realan cilj.

PROČITAJTE JOŠ:

„Biću potpuno iskren, priče koje sam čuo o njemu su mi uterale strah u kosti. Čuli smo prvo i glasine o tome da će trener Penjaroja dobiti otkaz i to je trajalo nekoliko nedelja. I onda pravo niotkuda Zvezda je otpustila Duška, srce mi je stalo, jer sam znao šta to znači“, rekao je Moneke kroz osmeh u intervjuu za „Basket News“.

Otkrio je Moneke i šta su mu slali prijatelji, kada su čuli da Duško dolazi ponovo u Vitoriju.

„Svi su počeli da mi šalju poruke ‘O, ne’, samo sam pomislio ‘O, bože, ne’. Preznojio sam se. Onda je došao na trening, i pomislio sam ‘ovaj čovek je neverovatan’. On je sjajan, odličan. Svi tačno znaju šta treba da rade“.

Moneke igra najbolju sezonu u karijeri ove godine u dresu Baskonije – prosečno beleži 15,4 poena po utakmici, uz 6,4 skoka, a prosečan indeks korisnosti mu je 20,1.

Baskonija je trenutno četvrta na tabeli Evrolige sa osam pobeda i pet poraza.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar