Košarka, žene, reprezentacija Srbije, utakmica, Srbija Brazil, ženska košarkaška reprezentacija
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nesvakidašnji potez, Srbiji će potencijalno biti lakše

Međunarodna košarkaška federacija zvanično je saopštila da ženska seniorska reprezentacija Nigerije neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u Australiji (22. septembar – 1. oktobar 2022), a da će mesto u B grupi u kojoj su Srbija, Francuska, Australija, Kanada i Japan zauzeti Mali.

PROČITAJTE JOŠ:

„FIBA je obaveštena o odluci predsednika Savezne Republike Nigerije da povuče Košarkaški savez Nigerije (NBBF) iz svih međunarodnih košarkaških takmičenja i aktivnosti na period od dve godine.

U kasnijim komunikacijama sa NBBF, i uprkos zahtevu FIBA, postalo je jasno da uprkos okolnostima stvorenim odlukom vlade, NBBF nije u mogućnosti da potvrdi svoje učešće na FIBA Svetskom prvenstvu u košarci za žene 2022.

S obzirom na višestruke stroge rokove koji se ne mogu odlagati kako bi se osigurala uspešna organizacija velikog međunarodnog događaja (procedure za izdavanje vize, rasporedi, prodaja karata, smeštaj, prijateljske utakmice, preliminarni spiskovi, avionske karte, akreditacije, itd.) i kako bi se zaštitio integritet takmičenja, Izvršni komitet FIBA je odlučio sledeće:

– Potvrđeno je povlačenje Nigerije sa FIBA Svetskog prvenstva u košarci za žene 2022.

– Mali, kao sledeći plasirani tim iz grupe B kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo u košarci FIBA 2022. u Beogradu, pozvan je da učestvuje na Svetskom prvenstvu u košarci 2022.

FIBA će u dogledno vreme objaviti da li će biti drugih odluka u vezi sa učešćem NBBF u drugim takmičenjima FIBA i eventualnih disciplinskih mera.“ – stoji u saopštenju FIBA.

Svetsko prvenstvo se održava ove godine u Sidneju od 22. septembra do 1. oktobra.

BONUS VIDEO Tina Krajišnik u suzama radosnicama posle Srbija – Australija: Sve je kao san i dalje

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Komentari

Svi komentari (0)