Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Meč zbog kojeg se ne spava.

Košarkašice Srbije u ranim jutarnjim satima u četvrtak u 4.00 igraju meč četvrtfinala Svetskog prvenstva u Sidneju protiv neverovatne selekcije SAD.

Meč sa Amerikankama biće jedan od najvećih izazova za ovu generaciju Srbije, a možete ga gledati na Sport klubu, a sve detalje pratiti na sajtu Nova.rs.

Izabranice Marine Maljković su pokazale da i u podmlađenom sastavu mogu da igraju vrhunsku košarku, a splet bizarnog sistema takmičenja i nedostatka sreće rezultiralo je okršajem sa moćnim Amerikankama.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je u grupnoj fazi pobedila odlične Francuskinje i vicešampionke olimpijskih igara Japanke, što je uz pobedu protiv Malija bilo dovoljno za treće mesto u grupi uz skor 3-2.

U normalnim okolnostima, naš tim bi se ukratio sa drugoplsiranom ekipom iz druge grupe, selekcijom Kine, ali je FIBA imala još jednu „genijalnu“ ideju.

Oni su smislili da se pravi žreb između dve prvoplasirane selekcije sa jedne strane i trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe sa druge strane.

Tako je Francuska uprkos porazu od naše ekipe nagrađena lakšim rivalom.

Koliko će biti teško dobiti nikada jače Amerikanke, najbolje pokazuju njihove partije u grupi.

Samo su Belgijanke i Kineskinje donekle parirale i izgubile sa 15, odnosno 14 razlike dok su ostale rivalke razbijene sa preko 50 poena prednosti.

Ipak, ove devojke su nas navikle na senzacionalne uspehe, pa ih ne treba otpisivati.

Popularne kraljice će se sigurno boriti do kraja, a vi zajedno sa nama ispratite sve detalje.

BONUS VIDEO Ponosna Marina Maljković posle Francuske – Ova generacija kao slavna prethodna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar