Košarkaška reprezentacija Srbije
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Srbiju jedna pobeda može da odvede na Mundobasket, može to da uradi i samo jedan poraz Belgije. Ali, "orlovi" i dalje ne znaju u kom će sastavu zaigrati.

Nakon pobeda protiv Velike Britanije i Turske u novembru 2022, reprezentacija Srbije u februaru pred sobom ima poslednja dva kvalifikaciona meča za odlazak na Svetsko prvenstvo koje se ovog leta održava u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

„Orlovi“ će u petak, 24. februara, igrati protiv Grčke u Atini, a potom i u ponedeljak, 27. februara, protiv Velike Britanije u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Te mečeve će svi ljubitelji košarke moći da prate ekskluzivno na TV Nova.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor Svetislav Pešić objavio je spisak od 24 igrača na koje računa za ove utakmice: Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Nikola Đurišić, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Dušan Miletić, Nikola Milutinov, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.

Dakle, nalaze se neki igrači iz turskog i ruskog prvenstva, kao i iz redova „večitih rivala“. Ipak, nije poznato ko će na kraju moći da se odazove selektoru koji se sada pre svega nada da neće biti povreda.

Poznato je i da će Crvena zvezda i Partizan igrati evroligaške mečeve protiv Albe odnosno Fenerbahčea, u terminu gostovanja Grčkoj.

Nikola Milutinov; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Srbiji je dovoljan jedan trijumf kako bi i matematički obezbedila mesto na Svetskom prvenstvu koje je na programu od 25. avgusta do 10. septembra.

Belgija je direktni konkurent Srbiji za plasman na Mundobasket, a iako je u prvoj fazi ova selekcija dva puta savladala „orlove“, to će biti nebitno ukoliko Srbija upiše makar jedan trijumf.

Belgija ima dve pobede manje od Srbije, a naša selekcija je vezala četiri pobede zaredom i tako stigla nadomak plasmana na Mundobasket.

Srpski košarkaši mogu da odu na prvenstvo čak i u slučaju dva poraza, a neophodno je da Belgija izgubi barem jedan od sledeća dva susreta.

Iz grupe Srbije su plasman već izborili Letonija i Grčka.

Reprezentacija će se okupiti nakon nacionalnih kupova koji su na programu predstojećeg vikenda.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Pešićeva prva analiza debakla Srbije: Ja to neću dozvoliti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar