Zlatne košarkašice; Foto: FIBA

Košarkašice će imati težak zadatak

Košarkašice Srbije od 15. do 25. juna ove godine igraće na Evropskom prvenstvu, koje se održava u Sloveniji i Izraelu.

Izabranice Marine Maljković igraće u Ljublajni u grupi D, zajedno sa Turskom, Mađarskom i Slovačkom.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je 2021. godine na Evropskom prvenstvu osvojila zlato, a sada je FIBA objavila listu favorita za osvajanje titule ove godine.

Prema proceni FIBA, košarkašice Srbije su trenutno treći favorit za zlato na EP, a ispred naših devojaka nalaze se Belgija kao druga i Španija kao glavni favorit.

Iza Srbije su Francuska, Italija, Turska i Velika Birtanija, a najmanje šanse se daju Letonji. koja je na poslednjem 10. mestu ove liste.

„Izvinite navijači Francuske. Logika bi mogla reći da je pogrešno da Srbija bude ispred Francuske posle dva poraza na pripremama. Međutim, istorija nam je pokazala da morate skoro da ignorišete ishode prijateljskih mečeva Srbije, više od bilo kog tima, jer ona posao napravi krajem leta. Njihove dve titule i bronza u 2019. su dokaz za to“, navodi se u obajšnjenju.

Marinine izabranice su do sada odigrale šest pripremnih mečeva sa Francuskom, Crnom Gorom i Belgijom, a imaju skor 3-3. Pre prvenstva Srbija će odigrati pripremne mečeve i protiv Kine i Novog Zelanda u Beogradu.

BONUS VIDEO Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar