Foto: Fiba.basketball

Sjajno.

Ženska reprezentacija Srbije za devojke uzrasta do 20 godina plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Litvaniji, pošto je u osmini finala bila bolja od domaćina sa 86:46 (30:14, 16:10, 16:9, 24:13).

Rival u četvrtfinalu biće selekcija Turske koja je u osmini finala izbacila Poljsku (70:63).

PROČITAJTE JOŠ

Na Šampionatu u Litvaniji sledi dan odmora, takmičenje se nastavlja u petak. a Srbija četvrtfinale igra od 12 časova.

Naše devojke su u osminu finala ušle kao blagi favorit i taj epitet su od prvog minuta opravdale. Tačno tri minuta su držale domaćina bez koša, a na drugoj strani nanizale osam poena i stavile sebe u sasvim dobru startnu poziciju.

Nije dugo prošlo, a naš suficit je bio i dvocifren, pošto je Nevena Rosić je pogodila trojku za 15:5.

Igrale su izabranice selektorke Dajane Butulije odlično na obe polovine terena. Sjajnom odbranom, dizale samopouzdanje u napadu, o čemu najbolje govori podatak da su već u prvom periodu ubacile čak 30 poena, na prvu obaveznu pauzu otišle sa 16 poena prednosti – 30:14.

Litvanija je za trenutak odgovorila, ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi naša prednost, niti pobeda. Uz očekivane uspone i padove, naše devojke su održavale distancu i sigurno išle ka pobedi.

U svim parametrima igre bile su bolji rival, a posebno raduju čak 54 skoka – 18 u napadu, kao i 27 asistencija.

Sve devojke su dobile šansu, najefikasnija je bila Jovana Spasovski sa 22 poena i 11 skokova, Anđela Marojević je dodala 16 poena, a dvocifren učinak upisala je i Dunja Zečević – 14 poena, uz 5 skokova.

Tako će mlade devojke pokušati da ponove uspeh „orlića“ koji su nedavno stali na krov Evrope u Nišu.

BONUS VIDEO Teško da ćete videti lošije slobodno bacanje od ovog 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar