Mihailo Bošković (desno), Foto: FIBA.com

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva B divizije, pobedom nad ekipom Estonije.

„Orlići“ su slavili sa 73:58, a u pobedi je presudila druga četvrtina, gde je Srbija stvorila dovoljan kapital za trijumf.

PROČITAJTE JOŠ:

Izabranici Vladimira Jovanovića, novog trenera Crvene zvezde, taj deo igre dobili su sa 24:8 i nije im se obio o glavu pad u trećoj četvrtini (26:16).

Srbija je na poluvremenu vodila 40:20, do isteka 30. minuta taj plus je bio prepolovljen (56:46), a posle nekoliko promašaja na početku četvrte deonice, prvi je poentirao Vojin Medarević.

Probio je led, pa se nadovezao trojkom na dodavanje Luke Aksentijevića, dok su Estonci čekali tri minuta na prvi koš u tom periodu.

Pošto su izgubili već previše vremena, Srbija je bez problema sačuvala prednost i u jednom trenutku imala i 18 poena viška (69:51).

Najefikasniji je kod pobednika Mihailo Bošković sa 17 poena, Medarević je ubacio poen manje, dok su Mihailo Mušikić i Nikola Manojlović postigli po deset.

Bošković je imao i sedam skokova, a Mušikić po pet skokova i asistencija. Na drugoj strani je prednjačio Jonas Risma sa 19 poena, dok je Markus Ilver postigao 12.

Srbija je pobedom otišla na megdan boljem iz okršaja Islanda i Finske i izborila je povratak u diviziju A samim plasmanom u finale.

BONUS VIDEO: Čović: Hoćemo pola-pola navijače na derbiju Evrolige

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar