Svetislav Pešić Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Uspela generalna proba.

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u prijateljskom meču selekciju Bugarske rezultatom 70:55 u dvorani „Čair“ u Nišu. Posebno zanimljivo vezano za ovaj meč je to što njemu ne postoji nijedan podatak sa srpske strane, a informacija je procurela od Bugara.

PROČITAJTE JOŠ

Statistika sa ovog meča ne postoji, nisu mogli ni novinari da prisustvuju, a rezultat je u javnost dospeo samo zahvaljujući košarkaškj federacije Bugarske.

Ovo je ujedno bila i generalna proba reprezentacije Srbije za meče ve kvalifikacija protiv Letonije 30. juna u Rigi i Belgije u Nipu 3. jula a ostaće nepoznato ko se tokom ovog meča nametnuo selektoru Svetislavu Pešiću.

Srbija i Letonija su trenutno lideri grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se 2023. godine održava na Filipinima, Indoneziji i u Japanu, a Bugarska je treća u svojoj grupi sa skorom 1-3 u kojoj se nalaze još Litvanija, Bosna i Hercegovina i Češka Republika.

Iako su se naši košarkaši kvalifikovali za narednu rundu kvalifikacija, vemo je bitno da pobedi u naredna dva dulea jer se prenose bodovi u novoformiranu grupu sa Grčkom i Turskom pa će svaki bod biti od presudnog značaja.

BONUS VIDEO Srbija na tronu sveta, Majstorović MVP

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar