Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey)

Dalas Maveriksi i Denver Nagetsi igraju u utorak ujutru od 2.30 drugi međusobni susret u NBA ligi ove sezone, a sve oči će biti uprte u Balkance - Nikolu Jokića i Luku Dončića.

Denver (9-7) je konačno proigrao i vezao dve pobede protiv Finiks Sansa, pa dobar niz želi da nastavi i protiv tima iz Teksasa.

PROČITAJTE JOŠ

Gotovo svi igrači bi trebalo da budu podrška Jokiću koji igra sezonu karijere, a jedini upitnik stoji uz ime Majkla Portera Juniora. Sada svi pominju centra kao kandidata za MVP titulu ligaškog dela sezone, a to nikako ne čudi kada se pogledaju njegove brojke.

Prosečno postiže 25,8 poena, a uz to dodaje i 12 skokova, te 9,6 asistencija i jedan je od košarkaša koji čini sve saigrače boljim. U trenucima kada ima pravu podršku od Džamala Mareja ili Portera Juniora tim iz Kolorada nema razloga za brigu, ali bez njihovog doprinosa Nagetsi imaju ozbiljnih problema. Srbin je ove godine dodatno unapredio igru, pa uz atraktivne šuteve, sada sve češće zakucava.

Koliko je bitan šraf u igri Denvera svedoči i što Majkl Meloun, trener tima, uvek ističe da je u svakom napadu neophodno da loptu dodirne i srpski centar jer on uvek ima dobra rešenja. Radio je Srbin i na defanzivnom delu parketa, pa sada beleži 1,9 ukradenih lopti po susretu i u tom segmentu je u vrhu NBA lige.

U prvom duelu ove sezone Dalas je slavio nakon produžetka sa 124:117, što bi mogao samo da bude dodatni motiv za Denver. U ovom duelu su Dončić i Jokić postigli po 38 poena i učestvovali u gotovo svakoj akciji na susretu!

Jokić je nakon prethodnog meča dva tima pre dve nedelje hvalio Slovenca, ali i Bobija Marjanovića:

“Uvek je dobro i lepo igrati protiv ljudi s naših prostora… Sa Bobijem sam bio i saigrač, i protivnik, zajedno smo i u reprezentaciji, neko je koga jako dugo znam. Dončić je napravio veliki uspeh ovde, ovo mu je tek treća sezona. Čudna utakmica skroz za mene. Imali smo prednost na početku, izgubili smo je u drugoj četvrtini, pa su oni vodili. Maksi Kleber je dao trojku za pobedu, ja sam potom pogodio koš za produžetak i onda su oni bili dosta bolji. Uzimali su dobre šuteve, mi baš i ne, i zasluženo su pobedili”, rekao je tada Jokić.

Najteži zadatak za Denver biće kako zaustaviti Dončića. Dalas je desetkovan povredama i koronavirusom, pa bi Slovenac morao da prikaže još jednu maestralnu partiju ne bi li pogurao tim iz Teksasa. To je dilema koju Denver mora da razreši: Da li čuvati Dončića ili sve ostale… Luka ove godine beleži 26,7 poena, 9,7 skokova i 9,5 asistencija i igra na impresivnom nivou. Ukoliko malo bolje pogledamo postaje jasno da su brojke dvojice Balkanaca veoma slične.

Nakon prethodnog međusobnog meča je Slovenac istakao da je bio siguran da će Jokić pogoditi šut na 2,4 sekunde do kraja koji je uveo meč u produžetak.

“Samo sam hteo da pobedimo, Jokić je neverovatan igrač. Znao sam da će da pogodi taj šut za produžetak. Ali, ponavljam, samo sam hteo da pobedimo posle i to smo uradili”.

Ništa manje ne očekujemo ni od ovog susreta zbog kog će u mnogim domovima na Balkanu biti upaljeni televizori, a kao i prošli put danima će se pisati o okršaju dva Evropljanina koji žele da osvoje MVP titulu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar