Vasilije Micic
Vasilije Micić Foto:SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Spektakl koji se neočekivano brzo vratio u Beograd. Još jednom najbolje četiri evropske ekipe igraju u prestonici Srbije, ali sada bi sve moglo da bude mnogo drugačije.

Najpre će od 18.00 snage odmeriti Efes i Olimpijakos, a taj meč već u najavi obećava fanatičnu podršku navijača.

PROČITAJTE JOŠ

Više od 10.000 Grka je kupilo karte za završnicu u Beogradu, pa se očekuje da Atinjani imaju gromoglasnu podršku.

Ipak i Efes ima keca u rukavu u vidu Vasilija Micića, koji je do juče bio aktuelni MVP Evrolige.

Plejmejker Srbije odlučio je da pošalje poruku svima koji dolaze u Arenu.

„Mislim da će neutralni navijači znati za koga da navijaju. Ako su srpski navijači kupovali karte, nadam se da cene moj dosadašnji trud u reprezentaciji i da će nam dati dodatnu podršku pored naših navijača“, rekao je srpski košarkaš.

Srpski reprezentativac je osvojio trofej „Alfonso Ford“ koji se dodeljuje najboljem strelcu Evrolige svake godine.

Tokom sezone prosečno je beležio 18,2 poena po meču, a taktički će pokušati da ga „zatvori“ najbolji trener Evrope ove sezone Jorgos Barcokas.

Drugo polufinale donosi potpuno drugačiju situaciju.

„El Klasiko“ će se igrati i u Beogradu od 21.00 kada će Barselona pokušati da drugu godinu zaredom stigne do finala u meču sa Real Madridom.

Barselona će igrati na krilima Nikole Mirotića koji je juče krunisan za najboljeg igrača lige i ima poseban motiv danas.

„Ljudi koji me znaju upoznati su sa činjenicom koliko volim ovu državu, ljude ovde i nema sumnje da bi bilo nešto veoma posebno osvojiti prvu Evroligu u Beogradu. Ovo je moj drugi dom“, rekao je Mirotić.

On će sa Kataloncima pokušati da opravda ulogu favorita, dok Real želi da osvoji 11. titulu u Evroligi. Poslednju su upravo podigli u Beogradu 2016. godine, što bi moglo da im da dodatni vetar u leđa. Tada je na terenu blistao Luka Dončić, ali je trener ostao isti, kao i veliki broj igrača poput Fabijena Kozera koji je tada bio x faktor.

Moraće Real da igra savršenu odbranu (sličnu onoj koju je igrao Bajern), zbog velikog napadačkog potencijala Barselone. Šarunas Jasikevičus, trener Katalonaca, moći će sada da računa i na Korija Higinsa i Nika Kalatesa, ali je pitanje koliko će biti spremni da daju pravi doprinos.

Real se nalazi u boljoj formi u poslednja dva meseca, a znao je da svede Barselonu na ozbiljno mali broj poena. Ipak, poslednji put kada su u tome uspeli Barselona je slavila sa 64:59.

Sve ovo garantuje poseban spektakl, a ukoliko favoriti opravdaju svoje uloge u finalu u subotu bismo mogli da gledamo revanš prošlogodišnje borbe za trofej.

BONUS VIDEO Navijači se okupljaju kod Arene

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar