Spajk Li
Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Slavni reditelj Spajk Li, najpoznatiji navijač Njujork Niksa, odlučio je da posle 30 godina prekine praksu posećivanja mečeva tog kluba na domaćem terenu.

 

Uprava franšize je donela odluku da sve osobe koje nisu predstavnici medija ili zaposleni u klubu moraju da ulaze u legendarnu dvoranu Medison Skver Garden kroz VIP ulaz, što se nije svidelo Liju.

On je koristio ulaz za medije i zaposlene više od 20 godina, na svakoj utakmici je sedeo pored terena, a američki mediji su izračunali da je tokom 30-godišnjeg prisustva mečevima na karte dao oko deset miliona dolara.

„Ušao sam na taj isti ulaz. Pocepali su mi kartu. Ušao sam u lift. Zaustavili su ga i tražili da izađem. Obezbeđenje je vikalo na mene. Rekli su mi da treba da izađem iz hale. To sve dolazi odozgo, od uprave“, rekao je Li.

Kako je istakao, stavio je ruke na leđa i zatražio da bude uhapšen kao bivši košarkaš Niksa Čarls Oukli, kome su u Medison Skver Gardenu stavljene lisice na ruke takođe zbog sukoba oko ulaza.

Kada je Li čuo računicu o tome koliko novca je dao na karte za utakmice Niksa imao je kratak komentar.

„Ja sada izgledam kao glupan“, rekao je Li.

On je istakao i da do kraja sezone više neće dolaziti na utakmice Niksa, a potom je podsetio da je ta franšiza poslednju titulu šampiona NBA lige osvojila 1973. godine.

„Pogledam gore i vidim to… To je sramota… Da ću umreti pre nego što osvojimo titulu? Moj sin ima 24 godine, da li će on umreti pre nego što osvojimo titulu?“, upitao je Li.

Niksi su jedna od najtragičnijih franšiza u poslednjih nekoliko decenija, a nedavno su za novog predsednika imenovali Liona Rouza, nekadašnjeg agenta igrača poput Alena Ajversona i Lebrona Džejmsa.