Nikola Jokić košarkaška reprezentacija Srbije
Foto: Xinhua/Huang Zongzhi)

Nikola Jokić proglašen je za najboljeg igrača NBA lige u prethodnoj sezoni, a po dolasku u rodni Sombor sugrađani su odlučili da mu se oduže na originalan način.

Centar Denver Nagetsa je veoma vezan za rodni grad i svako leto provodi u Somboru. Uostalom u NBA ligi već sada jedan potez Jokića nazivaju „Sombor shuffle“, kada god Jokić isfintira nekoliko puta igrača, a onda lagano položi.

PROČITAJTE JOŠ

Sve ovo je dovelo da se za Sombor čuje i preko Atlantskog okeana, a otud i ne čudi što su se Somborci odučili da iznajme bilbord kako bi Jokiću poslali poruku.

„Dobrodošao somborski Džokeru“, pisalo je na bilbordu.

Na ovaj način su sugrađani želeli da se oduže Jokiću za predstavljanje u svetu.

Jokić je u toku ligaškog dela sezone odigrao sve mečeve za Denver (72), prosečno je na terenu provodio 34,6 minuta, beležio je 26,4 poena, 10,8 skokova, 8,3 asistencije, 1,3 ukradene lopte, te 0,7 blokada po susretu.

Srpski centar je ligaški deo sezone, koji je bio skraćen za 10 mečeva nego obično (sa 82 na 72 susreta), upisao tačno 1.898 poena, 780 skokova i 599 asistencija.

Tako je uspeo da postane tek treći čovek u istoriji lige koji je u sve tri kategorije bio rangiran u Top 5 igrača u ligi, bio je treći poenter, peti najbolji skakač i treći asistent!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare