Foto: Tanjug/AP Photo/Hakim Wright Sr.

Kraj bajke u "gradu anđela".

Iako Lebron Džejms igra odlično ove sezone, pa je samo dve utakmice završio sa ispod 20 poena (noćas Atlanti Bogdana Bogdanovića ubacio 47), u Los Anđeles Lejkersima postoje veliki problemi, pa su šanse da „kralj“ napusti klub izuzetno velike.

PROČITAJTE JOŠ...

Kako je preneo Kris Maniks, novinar upućen u dešavanja u Lejkersima i jedan od najpouzdanijih NBA insajdera, Džejms je već neko vreme izuzetno nezadovoljan stanjem u Lejkersima.

„Jezerdžije“ su tek 13. na Zapadu sa skorom od 15 pobeda i 21 poraza, velike su šanse da će i drugu godinu za redom ostati bez mesta u doigravanju, što i nije toliki problem, koliko sezona koja dolazi posle, 2023/2024.

Naime, Džejms je produžio ugovor uveren da će Lejkersi dovesti bar još jednog košarkaša kako bi pomogao „kralju“ da poslednji put krene po titulu, ali se to nije dogodilo ove godine, a navodno, kako je naveo Maniks, situacija neće biti ništa drugačija ni za nekoliko meseci:

„Vreme je da priznamo – Lebronova odluka da produži ugovor sa Lejkersima bila je greška. I za Džejmsa, kom nije bio potreban garantovani novac, a čime je značajno oslabio svoju pregovaračku poziciju, i za Lejkerse, koji nisu imali dovoljno kvalitetan roster kako bi izgradili konkurentan sastav, i koji nemaju fleksibilnost da dovedu igrače koji mogu da pomognu.

U idealnom svetu, prostor za novog košarkaša bio bi stvoren odlaskom Rasela Vestbruka, umesto kog bi došli Kajri Irving ili Drejmond Grin. Ali ako se to ne dogodi, da li će Lejkersi krenuti u 2023. sa Džejmsom, Antonijem Dejvisom i grupom odbačenih koje mogu da dovedu oko njih? Da li Džejms to želi? Trejd Džejmsa možda zvuči kao ludost, ali ako Lejkersi ne dovedu dovoljno kvalitetne igrače, da li ima boljeg izbora?“, zapitao se Maniks.

Ova informacija je došla samo dva dana pošto je i sam Džejms najavio da razmišlja o odlasku:

„Ne želim da završim karijeru igrajući na ovom nivou, gledajući timski aspekt. Igranje na ovom nivou jednostavno nije u mojoj krvi. Znam šta mogu da donesem klubu koji ima prave igrače“, rekao je Lebron nakon poraza od Majamija.

BONUS VIDEO Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar