Foto:Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Kako prenose američki mediji, NBA liga odlučila je da iz bezbednosnih razloga ukine testiranja igrača na kanabis u predstojećoj sezoni.

Rukovodstvo NBA tako je produžilo odluku koja je donesena letos kada se liga nakon pauze zbog pandemije koronavirusa nastavila utakmicama u „balonu“ u Orlandu.

PROČITAJTE ЈОŠ

Kako prenose američki mediji, NBA je donela ovakvu odluku kako bi izbegla da košarkaši, pored već strogih bezbednosnih protokola, budu izloženi dodatnim kontaktima.

Veruje se i da ova odluka vodi ka potpunom ukidanju testiranja na kanabis u NBA ligi, utoliko pre jer je i veliki broj američkih saveznih država znatno olabavio zakone kada je  kanabis u pitanju.

„Kada se ovako menjaju pravila moramo biti oprezni jer šaljemo određenu poruku mladim ljudima. Baš kao i u slučaju alkohola, moramo učiti mlade ljude da ovakve supstance koriste odgovorno i ne dozvole da im preuzmu kontrolu nad životom“, rekao je komesar NBA lige Adam Silver.

Kako prenosi ESPN, u SAD postoji samo šest država koje ni u jednoj formi nisu legalizovale upotrebu kanabisa, a to su Indijana, Džordžija, Severna Karolina, Teksas, Tenesi i Viskonsin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar