Foto: AP Photo/Achmad Ibrahim

Kakva pobeda.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaška reprezentacija Letonije napravila je senzaciju pošto je savladala selekciju Španije sa 74:69 u prvom kolu druge faze Mundobasketa.

Tako su naneli veliki udarac aktuelnom šampionu Mundobasketa i Evrobasketa, koji će morati da savlada Kanadu u poslednjem kolu kako bi obezbedio prolazak u narednu rundu.

PROČITAJTE JOŠ

Bilo je neizvesno sve do kraja prvog poluvremena, da bi Španci ekspresno u drugom poveli i stigli do dvocifrene prednosti.

Međutim, u potpunosti je stala napadačka produkcija „crvene furije“, a ključnu trojku za 68:65 postigao je Davis Bertans.

Najefikasniji kod pobednika bio je urapvo Bertans sa 16 poena, a pratili su ga Rodions Kuruc sa 13 Andrejs Gražijulis, Rolands Šmits i Kristers Zoriks 11 poena.

U poraženom sastavu Vili Ernangomez imao je 14 poena, a Usman Garuba i Dario Brizuela dodali su po 11.

Standings provided by Sofascore

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO Lepotice i veseli muzičari kao uvod za Srbiju na Mundobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar